ΑΡΘΡΑΥΓΕΙΑΣ

Χρήσιμες συμβουλές για την σωστή προετοιμασία και το υγιεινό μαγείρεμα των τροφίμων

Προετοιμασία και μαγείρεμα τροφίμων
Κάθε χειρισμός των τροφίμων, είτε κατά την προετοιμασία (π.χ., τεμαχισμός) είτε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος (π.χ., παρατεταμένος βρασμός), μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια μέρους των θρεπτικών συστατικών τους.
Ακόμη, κάποιες συχνά χρησιμοποιούμενες μαγειρικές τεχνικές, όπως το «τσιγάρισμα» και το ψήσιμο στα κάρβουνα, βελτιώνουν τη γεύση και την οσμή των φαγητών, αλλά δρουν αρνητικά στη θρεπτική αξία των τροφίμων.

 

ΠΗΓΗ: ESTIA – LAB – ΘΩΜΑΣ Π. ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ (Σε συνεργασία με το Διαιτολογικό Γραφείο Κωνσταντίνου Αλ. Πετρόπουλου)

Απάντηση