ΥΓΕΙΑΣ

Νέα έρευνα: Η γυμναστική βοηθάει και σε ΑΥΤΟ!

Αν τα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις από τη γυμναστική, όπως η καλή σωματική υγεία και ένα καλλίγραμμο σώμα, δεν ήταν αρκετά για να σε ωθήσουν να ξεκινήσεις συστηματικά να γυμνάζεσαι, τότε σου βρήκαμε ακόμα ένα… Σύμφωνα με νέα έρευνα, η γυμναστική έχει αποδεδειγμένα πλέον, ευεργετική δράση και στην ψυχική υγεία του ατόμου, μειώνοντας αισθητά τις μέρες μέσα στο μήνα που μπορεί να έχουμε τα κάτω μας… γιατί όσο ευτυχισμένος και αν είσαι, όλοι δυστυχώς περνάμε τέτοιες μέρες!

 

Πρόκειται για μία τεράστια έρευνα, κατά την οποία αναλύθηκαν δεδομένα από 1,2 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες, ηλικίας 18 ετών και άνω. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι τηρούσαν ένα πρόγραμμα συχνής άσκησης είχαν λιγότερες μέρες κακής ψυχολογικής κατάστασης μέσα σε ένα μήνα. Συγκεκριμένα οι αθλούμενοι συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν μόνο 2 μέρες κακής ψυχολογίας σε σχέση με τους μη ενεργούς που βίωναν 3,4 κατά μέσο όρο μέρες κατάθλιψης.

Ταυτόχρονα η έρευνα απέδειξε πως η χρυσή τομή για την χαρούμενη ψυχολογία είναι η άσκηση για 30-60 λεπτά κάθε δεύτερη μέρα, με τη μέγιστη θετική ενέργεια να αποδίδεται από τη συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα έναντι τον ατομικών.

Απάντηση