ΓΥΝΑΙΚΑΥΓΕΙΑΣ

Συμβουλές για νέες μητέρες: βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Ως νέα μητέρα, μπορεί να είναι δύσκολο να ξαναβρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Nα μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

Να σκέφτεστε ρεαλιστικά. Δώστε στον εαυτό σας χρονικά περιθώρια διαφόρων μεγεθών, κάνοντας μικρά βήματα, αντί για άλματα. Οι βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποσχέσεις προς τον εαυτό σας μπορούν να σας κρατήσουν δραστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, και παράλληλα να σας βοηθήσουν να περάσετε στον χειμώνα.

Βρείτε ελεύθερο χρόνο για να ασκείστε. Το να είναι κανείς σε φόρμα αποτελεί τον αγαπημένο στόχο όλων. Αλλά όμως είναι από τους δυσκολότερους στόχους για να επιτύχει κανείς, ιδιαίτερα οι νέες μητέρες. Για να διευκολύνετε την πορεία σας στο να αποκτήσετε φόρμα, χωρίστε τη σε βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.

Ζήστε περισσότερο για τον εαυτό σας. Αυτή η ιδέα μπορεί να σας φαίνεται αντιφατική όταν έχετε ένα νέο μωρό στο σπίτι, αλλά το να δίνετε αυτή την υπόσχεση στον εαυτό σας θα σας βοηθήσει ουσιαστικά να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το μωράκι σας. Το να μπορείτε να κάνετε αυτό που θέλετε, στην ουσία σας αφήνει ελεύθερο χρόνο για να είστε με την οικογένειά σας όποτε εσείς θέλετε και με τους δικούς σας όρους.

Βάλτε προτεραιότητες. Χρησιμοποιείστε μια εφαρμογή για το κινητό ή το τάμπλετ, ή ακόμη και ένα μεγάλο ημερολόγιο για να φτιάξετε ένα πρόγραμμα και να κάνετε σχέδια. Μόλις γράψετε τις υποχρεώσεις σας στο χαρτί, θα μπορέσετε να καταλάβετε εάν πρέπει τελικά να ελαττώσετε κάτι.

Απάντηση