ΑΡΘΡΑΥΓΕΙΑΣ

Οι γυναίκες που έχουν ναυτίες στην εγκυμοσύνη γεννούν πιο έξυπνα παιδιά

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων του Τορόντο και δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Journal of Pediatrics, ανακάλυψε ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που είχαν την εμπειρία ναυτίας και εμετών στην εγκυμοσύνη είχαν καλύτερη επίδοση σε τεστ εξυπνάδας.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Dr. Gideon Koren, τα παιδιά γυναικών με πρωινές αδιαθεσίες, είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ σε σχέση με παιδιά μητέρων που δεν εμφάνισαν ναυτία στην εγκυμοσύνη.

Ο Koren πρόσθεσε ότι αν και η διαφορά είναι στατιστικώς σημαντική, δεν σημάνει ότι τα παιδιά γυναικών που δεν εμφάνισαν ναυτία έχουν καθυστερημένη ανάπτυξη. Απλώς τα άλλα παιδιά είχαν λίγο υψηλότερες επιδόσεις. Είναι γνωστό από καιρό ότι αν και δύσκολο να το υποστεί η έγκυος, η ναυτία είναι στην πραγματικότητα σημάδι υγιούς εγκυμοσύνης. Γυναίκες που πάσχουν από πρωινή αδιαθεσία έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποβάλουν και να γεννήσουν παιδιά με συγγενή καρδιαγγειακά προβλήματα. Εκτιμάται ότι ορισμένες ορμόνες του πλακούντα προκαλούν τη ναυτία. Η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι μπορεί ενδεχομένως να έχουν επίδραση στη νευροανάπτυξη, δήλωσε η Koren.

ΠΗΓΗ: govastileto.gr

Απάντηση