ΑΡΘΡΑΥΓΕΙΑΣ

Κουρκουμάς εναντίον Ιβουπροφαίνης

Ο κουρκουμάς είναι ένας πολύ ισχυρός φυσικός μαχητής κατά του πόνου. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, ο κουρκουμάς υπερτερεί της ιβουπροφαίνης στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας στο γόνατο. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Alternative and Complementary Medicine και επιβεβαίωσε ότι ο κουρκουμάς είναι πολύ πιο αποτελεσματικός στην καταπολέμηση της οστεοαρθρίτιδας από την ιβουπροφαίνη.

Αυτό το υπέροχο μπαχαρικό είναι ανώτερο σε σύγκριση με οποιοδήποτε φάρμακο, και δεν υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση του. Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και κύριο συστατικό που ονομάζεται κουρκουμίνη έχει πάνω από 600 οφέλη για την υγεία.

Μια περσινή έρευνα επιβεβαίωσε ότι η ιβουπροφαίνη είναι τοξική για την καρδιά, όπως το απαγορευμένο φάρμακο Vioxx. Πάνω από δέκα χιλιάδες άνθρωποι που καταναλώνουν ιβουπροφαίνη πεθαίνουν από καρδιαγγειακές νόσους κάθε χρόνο. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούμε φυσικές εναλλακτικές θεραπείες αντί για τα φάρμακα.

Τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική είναι προσιτά, δοκιμασμένα στο χρόνο, δεν κοστίζουν πολύ και δεν κρύβουν τους κινδύνους των βιομηχανικών φαρμάκων. Ο κουρκουμάς δοκιμάστηκε σε 109 ασθενείς που έπασχαν από οστεοαρθρίτιδα.

Οι ερευνητές χορηγούσαν στο 50% των ασθενών 800mg ιβουπροφαίνης, και στο υπόλοιπο 50% της ομάδας 2000mg κουρκουμά καθημερινά. Μετά από 6 εβδομάδες, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση στην ομάδα που κατανάλωνε κουρκουμά.

Οι ερευνητές παρατήρησαν τις δύο ομάδες ενώ περπατούσαν και καθώς ανέβαιναν σκάλες. Η ομάδα που λάμβανε κουρκουμά ανέφερε λιγότερο πόνο καθώς έκαναν τις ασκήσεις που τους ζητήθηκαν και όλοι ανέφεραν βελτίωση. Η ομάδα που λάμβανε ιβουπροφαίνη δεν ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα και σχεδόν κανένας δεν ήταν ικανοποιημένος από το φάρμακο.

Η κουρκουμίνη αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, η οποία εμποδίζει ανάπτυξη του καρκίνου.Ο κύριος λόγος για τον οποίο τα αντιοξειδωτικά είναι τόσο σημαντικά είναι επειδή μάχονται ενάντια στις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας.
Αυτό το μαγικό συστατικό του κουρκουμά ενισχύει τους νευροτροφικούς παράγοντες του εγκεφάλου, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών του εγκεφάλου. Η κουρκουμίνη μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη στη θεραπεία και την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ, η οποία είναι η πιο κοινή ασθένεια στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: hippieteepee.gr

Απάντηση