ΑΡΘΡΑΥΓΕΙΑΣ

Νερό με χυμό λεμονιού: Γιατί μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας φίλος;

Eνα ποτήρι νερό με στυμμένο λεμόνι μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος «φίλος σας». Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο λεμόνι συμβάλουν στην μείωση του βάρους σας και όχι μόνο.

Αν το πιείτε μάλιστα πριν από το γεύμα, νιώθετε γρήγορα το αίσθημα της πληρότητας και αυτό σας κάνει να καταναλώνετε μικρότερες μερίδες φαγητού. Το νερό με λεμόνι είναι επίσης ένας καλός τρόπος να αντικαταστήσετε τον χυμό από πορτοκάλι που πίνετε το πρωί ο οποίος έχει αρκετά περισσότερες θερμίδες.

Ακολουθούν αναλυτικά όλα τα οφέλη:

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Η βιταμίνη C που περιέχει το λεμόνι βοηθά να αντιμετωπίσετε κρυώματα και ιώσεις, ενώ το όξινο περιβάλλον που δημιουργεί στο στομάχι το νερό με χυμό λεμονιού, αποτρέπει τους παθογόνους μικροοργανισμούς από το να βρουν πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσουν μολύνσεις.

Βοηθά στην σωστή πέψη
Τα φλαβονοειδή στο λεμόνι βοηθούν το στομάχι στην πιο αποτελεσματική διάσπαση των τροφών μέσω των οξέων που περιέχονται σε αυτό. Μια μελέτη έδειξε ότι πάνω από το 30% των ανδρών και των γυναικών άνω των 60 ετών είχαν ατροφική γαστρίτιδα, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από λίγο έως καθόλου οξύ του στομάχου. Σε αυτό ακριβώς έρχεται να βοηθήσει ένα ζεστό ποτήρι νερού με χυμό από λεμόνι.

Σας κρατά ενυδατωμένους
Για όσους δεν μπορούν να πίνουν σκέτο νερό, αν δοκιμάσουν αυτό που έχει γεύση από λεμόνι, ίσως τους δοθεί κίνητρο για να πίνουν μεγαλύτερες ποσότητες. Μην ξεχνάτε πως ημερησίως θα πρέπει να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες υγρών, ανάλογα με τα κιλά σας και τις δραστηριότητές σας.Ένα καλό τεστ έχει να κάνει με την όψη στα ούρα. Αν είναι πολύ κίτρινα ή σκούρα, αυτό σημαίνει πως πρέπει να ενυδατώνεστε περισσότερο.

Σας κάνει νεότερους
Μια μελέτη έδειξε πως η βιταμίνη C που περιέχει το λεμόνι συμβάλει στην μείωση των ρυτίδων. Επίσης καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει το δέρμα από διάφορες παθήσεις. Παράλληλα η ενυδάτωση του ροφήματος σας δίνει μια εμφάνιση πιο νεανική.

Ενισχύει την λειτουργία στο συκώτι
Μένοντας ενυδατωμένοι ενισχύετε παράλληλα τις λειτουργίες του συκωτιού το οποίο λειτουργεί σαν «φίλτρο» στο σώμα σας. Μην ξεχνάτε πως το συκώτι βοηθά να αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας.

Ενισχύει τα επίπεδα στο κάλιο
Συνηθίζουμε να συνδέουμε το κάλιο με τις μπανάνες, ωστόσο το λεμόνι αποτελεί μια εξίσου καλή πηγή. Είναι ένα στοιχείο απαραίτητο στην λειτουργία των κυττάρων και στο μεταβολισμό, όπως και στη μετάδοση των νευρικών σημάτων.

Ενισχύει τον μεταβολισμό
Ξεκινώντας την μέρα σας με ένα ποτήρι νερού με λεμόνι, ενισχύετε τον μεταβολισμό σας και παίρνετε ενέργεια. Πίνοντας τρία ποτήρια μέσα στην ημέρα τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα, ενώ παράλληλα το αίσθημα πληρότητας θα σας αποτρέψει από την κατανάλωση μεγάλων μερίδων τροφής. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσετε σταδιακά το βάρος σας.

ΠΗΓΗ: runnfun.gr

Απάντηση