ΑΡΘΡΑΥΓΕΙΑΣ

Κόλλησε ένα Κομμάτι Σκόρδου Στο Δέρμα Σου και Δες τι Εκπληκτικό θα Συμβεί!

Ενδεχομένως, έχετε ακούσει για τα οφέλη που έχει η επάλειψη με κρεμμύδι στα πόδια ή με μέλι στο στήθος για να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε το κρυολόγημα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που λειτουργούν όχι μόνο εσωτερικά, μέσω της κατάποσης των συστατικών, αλλά και εξωτερικά για να θεραπευθούν διάφορα προβλήματα υγείας. Φυσικά, το σκόρδο, το πιο ισχυρό αντιβιοτικό της φύσης, δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.

Η Τοπική Χρήση του Σκόρδου
Το σκόρδο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία της ακμής, την μυκητιασικής λοίμωξης του δέρματος και τη γρίπη δρώντας ως αντιβιοτικό, αντιμυκητιακό και αντιικό (1).

Όταν λαμβάνεται από το στόμα, το σκόρδο βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος στα μικρά τριχοειδή αγγεία του δέρματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό, προστατεύει από τη φθορά της υπεριώδους ακτινοβολίας και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου (2).

Όταν εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα, το σκόρδο αντιμετωπίζει την ψωρίαση, την γυροειδής αλωπεκία, τους δερματικούς κάλους, τους ιούς και τους μύκητες και τη λεϊσμανίαση. Μειώνει επίσης τη χηλοειδή ουλή, προάγει την επούλωση των πληγώνκαι προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος.

Επιπλέον, σε δύο μελέτες διαπιστώθηκε ότι τοπική χρήση σκόρδου είναι 100% αποτελεσματική στη θεραπεία των κονδυλωμάτων. Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες για τα κονδυλώματα, το σκόρδο δεν έχει βλαβερές παρενέργειες (3).

Πώς να Το Χρησιμοποιήσετε και να Το Εφαρμόσετε
Αρχικά, τρίψτε το σκόρδο σε ένα μικρό μέρος του δέρματός σας για να δείτε αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο σε αυτό.

Για Πληγές ή Εξανθήματα: Για να το χρησιμοποιήσετε τοπικά, συνθλίψτε σκελίδες από ένα βιολογικό σκόρδο και τοποθετήστε τον πολτό απευθείας στην πληγή ή το εξάνθημα. Καλύψτε με μια γάζα και ιατρική ταινία την πληγή. Η ποσότητα του πολτού εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι η πληγή.

Όταν κάνετε ντους αφαιρέστε την γάζα και όταν στεγνώσει η περιοχή τοποθετήστε ξανά πολτό σκόρδο μαζί με τον επίδεσμο. Επαναλάβετε κάθε μέρα για 2 εβδομάδες μέχρι η πληγή σας να επουλωθεί πλήρως.

Για τα Κονδυλώματα: Για να χρησιμοποιήσετε τον πολτό του σκόρδου για τα κονδυλώματα, ανακατέψτε τον με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και κάντε επαλείψεις καθημερινά για 3-4 εβδομάδες (3).

Για την Ψωρίαση ή το Έκζεμα: Όταν πρόκειται για ψωρίαση ή έκζεμα, ρίξτε σε μια ποσότητα ελαιολάδου ή σε λάδι καρύδας μερικές σκελίδες φρέσκου σκόρδου για 24-48 ώρες. Το σκόρδο απελευθερώνει τα δραστικά συστατικά του στα έλαια. Αφού το λάδι είναι έτοιμο, εφαρμόστε το στο δέρμα και καλύψτε την περιοχή με μια ενισχυμένη ιατρική ταινία ή γάζα.

ΠΗΓΗ: SHARE24.GR

Απάντηση