ΑΡΘΡΑΥΓΕΙΑΣ

Πώς θα καθαρίσεις το σώμα σου από τις τοξίνες

Διώξε τις τοξίνες με πρακτικές που δεν είχες σκεφτεί

Αποτοξίνωση: Έχει ανακηρυχθεί πλέον σε μία έγκυρη λέξη-κλειδί εδώ και αρκετό καιρό και οι περισσότερες από εμάς έχουμε ήδη υιοθετήσει κάποιες πρακτικές detox όπως το ξεκίνημα του πρωινού με χλιαρό νερό και λεμόνι αλλά και την κατανάλωση ωμών λαχανικών και φρούτων.  Όσο περνάει όμως ο καιρός, εμφανίζονται κι άλλοι τρόποι για να απαλλαγούμε από τις τοξίνες και να “καθαρίσουμε” τον οργανισμό μας, μερικοί  ίσως λίγο πιο υπερβολικοί από κάποιους άλλους.

Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι η υπερβολή αλλά η ισορροπία. Μετά από ένα Σαββατοκύριακο, που πιθανότατα να έχει προηγηθεί κατανάλωση σε αλκοόλ αλλά και περισσότερο φαγητό (και δεν αναφερόμαστε σε σαλάτες), η αποτοξίνωση αποτελεί πάντα μία καλή ιδέα. Και όχι, δεν χρειάζεται να πίνεις μόνο νερό και να τρως φρούτα.

Αντικατέστησε τον καφέ με ένα αφέψημα

Ο εθισμός στον καφέ μπορεί να είναι πιο επιβλαβής για το σώμα σου από όσο θα ήθελες να παραδεχτείς. Ευτυχώς, υπάρχει μία πληθώρα αφεψημάτων που θα σου δώσει το ίδιο boost αλλά έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα να βοηθούν στην πέψη και να ξεπλένουν τις τοξίνες. Δοκίμασε αυτό που σου ταιριάζει και αντικατέστησέ το με τον καθημερινό καφέ σου.

Ξύσε τη γλώσσα σου

Πρόκειται για μια πρακτική της Αγιουρβέδα που περιλαμβάνει την απόξεση της γλώσσας με ένα ειδικό εργαλείο. Η διαδικασία υποτίθεται ότι απομακρύνει τις τοξίνες (βακτήρια, σωματίδια τροφίμων κ.λπ.) από τη γλώσσα και μια μελέτη έδειξε ότι έχει σχεδόν τη διπλάσια αποτελεσματικότητα στη μείωση των υπολειμμάτων από τη χρήση της οδοντόβουρτσας. Επίσης, μία άλλη μελέτη έδειξε ότι βούρτσισμα της γλώσσας μειώνει καλύτερα τα βακτήρια από το βούρτσισμα των δοντιών.

Βούρτσισε το σώμα σου χωρίς να κάνεις μπάνιο

Γνωρίζεις ήδη πώς η απολέπιση μπορεί να απομακρύνει το θαμπό, ξηρό δέρμα, αλλά ήξερες ότι το ξηρό βούρτσισμα – η πρακτική του βουρτσίσματος του σώματός σου με ζωηρές, ανοδικές κινήσεις προς την καρδιά σου – μπορεί να διεγείρει το λεμφικό σου σύστημα και να βοηθήσει έτσι το σώμα σου ώστε να ξεπλύνει φυσικά τις τοξίνες;

Γύρνα ανάποδα

Ορισμένες στάσεις γιόγκα, όπως οι συστροφές και οι αναστροφές, μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος και να διεγείρουν τα όργανα που βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες. Εάν δεν μπορείς να κάνεις headstand ή handstand, μην ανησυχείς, καθώς υπάρχουν αρκετές αποτοξινωτικές στάσεις που είναι πιο εύκολες.

ΠΗΓΗ: madamefigaro.gr

Απάντηση