ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Προς λύση την τελευταία στιγμή – Θα μπουν λεφτά στον ΟΑΣΘ

Τρέχουν οι εξελίξεις στο ζήτημα του ΟΑΣΘ με την παρέμβαση των δημάρχων και των φορέων της Θεσσαλονίκης να έχουν αποδώσει καρπούς.

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Χρ. Στεφανίδηςστο typosthes.gr «Ο υπουργός έδωσε εντολή για να συσταθεί ΚΥΑ από το υπουργείο Υποδομών και το υπουργείο Οικονομίας. Εμείς τόσο καιρό εισπράττουμε 13% ΦΠΑ και αποδίδουμε 24%. Αυτά τα λεφτά είναι 17 με 18 εκατ. ευρώ. Έτσι, το 2016 είναι καθαρό και θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι».

Όπως δηλώνει στο typosthes.gr «μετά από αυτό θα υπάρξει και απόφαση των εργαζομένων για αναστολή της επίσχεσης. Αυτό πιστεύω πως θα γίνει». Προφανώς, όπως λέει, επειδή το να εκταμιευθούν τα χρήματα μέσω ΚΥΑ δεν μπορεί να γίνει αύριο, θα προεκταμιευθεί μέρος των χρημάτων ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Αυτό μπορεί να γραφτεί και στην ΚΥΑ.

Σε επικοινωνία του typosthes.gr με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κ. Δ. Τσερμενίδη, μας δήλωσε ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη και “όταν υπάρξει επιβεβαίωση από το υπουργείο Υποδομών για την ΚΥΑ εμείς από την πλευρά μας θα προχωρήσουμε σε αναστολή της επίσχεσης εργασίας”.

Απάντηση