ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και τώρα: Γιάντσιος Νίκος “Η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια θα οδηγήσει από το ένα άκρο στο άλλο”(βίντεο)

Την Τρίτη 9 Μαρτίου καλεσμένος στην εκπομπή Εδώ και τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο web tv Avena 97,7 ήταν ο ασκούμενος δικηγόρος Νίκος Γιάντσιος, ο όποιος ήταν και ο ιδρυτής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νομικής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολης της Πάφου.

Αιτία της συνέντευξης στάθηκε ο Νόμος Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια που ψηφίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου. Ο Νίκος Γιάντσιος ανέφερε τι είναι το άσυλο, τι ίσχυε σύμφωνα με τον Νόμο και τι θα ισχύει από εδώ και πέρα.

Τόνισε, δε,  ο καινούργιος νόμος θα φέρει αλλαγές λειτουργίας φύλαξης των πανεπιστημίων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκινάει πιλοτικά σε 5 πανεπιστήμια και θα ξεκινήσει από 15 Απριλίου.

Ακόμη, πιστεύεται ότι με την αστυνομία στα πανεπιστήμια θα  εκτραχυνθεί η κατάσταση και θα οδηγήσει από το ένα άκρο στο άλλο, γιατί πρόκειται για ένα σώμα ξένο στα ελληνικά πανεπιστήμια προκαλώντας τις αντιδράσεις των φοιτητών και δημιουργώντας τους τον φόβο  στην φίμωση των ιδεών τους.

Τόσο οι φοιτητές όσο και οι νομικοί συγκλίνουν στο ότι πρέπει να σταματήσει η εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια. Μια πιθανή λύση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί προκειμένου να μην δημιουργηθούν τριβές θα ήταν εάν security αναλάμβαναν τον ρόλο που θα αναλάβουν οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί θα έχουν το δικαίωμα μετά από εισήγηση του πρύτανη να καλούν ενισχύσεις στην περίπτωση που κρίνουν ότι μια πορεία ή μια διαδήλωση δεν είναι φιλειρηνική.

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις της επικαιρότητας και τα φαινόμενα βίας, είπε,  ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφής βίας. Ζούμε σε κράτος δικαίου που μπορεί να προλάβει τέτοιες καταστάσεις. 

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση