ΓΥΝΑΙΚΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Εδώ και τώρα”| Συρμούλα Τζήμα: να μην διστάσει κανείς να καταγγείλει περιστατικό βίας

Την Τρίτη 24/11/2020 στην  εκπομπή “Εδώ και τώρα”  με τη Δέσποινα Καρέκλα που προβάλλεται κάθε Τρίτη 22:00-00:00  στη WEB TV AVENA και στον Avena Fm 97,7 καλεσμένη ήταν η κ. Συρμούλα Τζήμα – Τόπη δικηγόρος και αντιδήμαρχος παιδείας και Ισότητας Φύλων Βέροιας.

Αφορμή της συνέντευξης στάθηκε η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) και η συμμετοχή του Δήμου Βέροιας στις δράσεις ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, Περιφέρειες, Δήμοι).

Όπως δήλωσε η ίδια την περίοδος ¨Μένουμε Σπίτι” αυξήθηκαν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αφού το θύμα με τον θύτη έρχεται σε καθημερινή και συνεχή επαφή. Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να είναι υποψιασμένες σε περιστατικά που θίγουν την προσωπικότητά τους.

Η ενθαρρυντική είδηση είναι, ότι όλο και περισσότερες γυναίκες ζητούν βοήθεια από τους αρμόδιους φορείς, Σε αυτό έχουν συμβάλλει οι καμπάνιες και οι εκδηλώσεις που ενημερώνουν τους πολίτες για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το μήνυμα της είναι το εξής: “να μην διστάσει κάποιος ο οποίος θα αντιληφθεί περιστατικό βίας να το καταγγείλει, ο νόμος προστατεύει τα δικαιώματά του και τα προσωπικά δεδομένα.”

Απάντηση