ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκη… πρωτιάς ο Άχθος Αρούρης-Ήττα στις λεπτομέρειες για την Κίτρινη Θύελλα Πατρίδος (βίντεο & φωτο)

Την πρώτη θέση στη βαθμολογία του 2ου ομίλου στην Β’Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας έπιασε ο Άχθος Αρούρης, καθώς νίκησε έστω και δύσκολα την Κίτρινη Θύελλα Πατρίδος με 1-0 και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του Α.Ο Μαρίνας από τον Κεραυνό Επισκοπής 0-2 το σύνολο του Θανάση Γιαγλή χρειάζεται έναν βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας με αντίπαλο τον Απόλλων Αγίου Γεωργίου ώστε να πάρει το απευθείας εισιτήριο για την άνοδο στην Α’Ερασιτεχνική και να δώσει παράλληλα την μάχη με την Α.Ε Σχοινά (πρωταθλήτρια 1ου Ομίλου) για τον τίτλο του υπερπρωταθλητή της Β’Ερασιτεχνικής.

Ο αγώνας ανάμεσα στον Άχθο Αρούρη και την Πατρίδα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, όμως οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται να αισθάνονται αδικημένοι από το τελικό 1-0 στο γήπεδο της Μέσης.

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά καλό ρυθμό ωστόσο έλειπαν οι κλασικές ευκαιρίες με τις δυο άμυνες να είναι αρκετά προσεκτικές και να μην επιτρέπουν στον αντίπαλο να δημιουργήσει παιχνίδι.Η πιο αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 18′ όταν ο Ταυλικός μετά από την ωραία πάσα ασίστ του Τσέου νίκησε τον τερματοφύλακα Ραφαηλίδη πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή ωστόσο ήταν ανούσια καθώς η αμυντική λειτουργία του Άχθου ήταν εξαιρετική και δεν άφησε περιθώρια στους επιθετικούς της Πατρίδας να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία.Ο Κατσαμπελίδης στο 65′ μετά από ωραίο σουτ πλασέ ανάγκασε τον Ραφαηλίδη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ ενώ στο 75′ το ψιλοκρεμαστό σουτ του Πύρκα πέρασε ελάχιστα άουτ.Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης και μέσα σε έξαλλους πανυγιρισμούς η ομάδα του Άχθου κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει την νίκη.

Τελικό αποτέλεσμα: Άχθος Αρούρης 1 – 0 Κ.Θ.Πατρίδας

Συμπέρασμα:Ίσως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα να ήταν αυτό της ισοπαλίας ωστόσο στον αθλητισμό και πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο τα ίσως δεν έχουν καμιά θέση.Η ομάδα του Άχθου είχε την ουσία,πέτυχε το γκολ και δίκαια πήρε μια σημαντική νίκη.

MVP-Άχθος Αρούρης (Τσέος Δ.):Μια ασίστ,πολλή δουλειά,λιγοστά λάθη και πολλά χιλιόμετρα ήταν προφίλ του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων στην αναμέτρηση. Από τα πόδια του δημιουργήθηκαν οι πιο αξιόλογες στιγμές του Άχθου και κατά την άποψη μας ήταν αυτός που δικαιούται τον άτυπο τίτλο του Man of the… Mats!

Διαιτητές (Γιαγκιτζόγλου-Κιρμανίδης-Μαργαρίτης):Θετική κρίνεται η διαιτησία στην σημερινή αναμέτρηση με την μοναδική δύσκολη στιγμή να είναι αυτή του 30′ όταν η ομάδα της πατρίδας ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μπεκιαρίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή του Μυλωνά.Δύσκολη φάση ωστόσο σωστά κατά την άποψη μας ο κ.Γιαγκιτζόγλου δεν καταλόγισε παράβαση.

Συνθέσεις :

Άχθος Αρούρης (Γιαγλής Θ.):Μυλωνάς,Χερίδης,

Γερασιμίδης,Τσιρέλας,Νικολαίδης,Τάνης,

Τσέος,Γκατζούφας (72’Σιμόνι),Ταυλίκος (87’Ηλιάδης),

Πύρκας (82΄Παπαφώτης),Κατσαπελίδης.

Κ.Θ.Πατρίδας (Παναγιωτίδης Χ.):Ραφαηλίδης,

Μωσίδης (71’Τσιούχας),Ορφανίδης,Παπαδόπουλος,

Σαίπι,Αναστασιάδης,Θυμιόπουλος,Καλαιτζίδης,

Ορφανίδης Γ.,Μπεκιαρίδης(82’Ορφανίδης Ι.),Καλαιτζίδης Λ.

Στα θετικά:Σπάνιες εικόνες για τα δεδομένα του ερασιτεχνικού χώρου ζήσαμε σήμερα στο γήπεδο της Μέσης.Οι περίπου 300 φίλοι και των δυο ομάδων δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα,διαφήμιση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Ημαθίας.Καπνογόνα,συνθήματα,βεγγαλικά,διαμαρτυρίες μέσα σε αγωνιστικά πλαίσια ήταν αυτά που έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση.Εμείς οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στις διοικήσεις και στον κόσμο των δυο ομάδων καθώς εικόνες σαν και την σημερινή σπάνια συναντάμε στα ερασιτεχνικά γήπεδα.

Στα αρνητικά: –

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια-Σύνταξη:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Δείτε φάσεις και γκολ της αναμέτρησης:

Φωτορεπορτάζ :

Απάντηση