ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το πρωτότυπο Vision AVTR

Στην έκθεση τεχνολογίας CES, που πραγματοποιείται στο Las Vegas, η Mercedes-Benz παρουσίασε το πρωτότυπο Vision AVTR, που δημιουργήθηκε χάρη στην νέα συνεργασία της μάρκας με την εταιρία παραγωγής της ταινίας Avatar. Το εντυπωσιακό μοντέλο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να εξάψει την φαντασία, για το πώς θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην σύνδεση μεταξύ του οχήματος με τον οδηγό και την φύση.

Δεν μοιάζει με κανένα απ’ όσα οχήματα κυκλοφορούν μέχρι σήμερα στους δρόμους. Αρχικά δεν υπάρχουν τα κλασικά χειριστήρια και ο οδηγός απλά ελέγχει το όχημα, ακουμπώντας ένα χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα. Το υπόλοιπο εσωτερικό, ρέει ανάμεσα στους επιβάτες και τους φέρνει πιο κοντά στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα καθίσματα είναι υπενδεδυμένα με ανακυκλωμένα υλικά και μέρος του πατώματος είναι καλυμμένο από ένα πρωτοποριακό είδος ξύλου που ονομάζεται Karuun και καλλιεργείται στην Ινδονησία. Εξωτερικά ξεχωρίζει από τα 33 πτερύγια στο πίσω μέρος που κινούνται με τρόπο που θυμίζει φωλίδες ερπετών. Επίσης αυτά τα πτερύγια βελτιώνουν την αεροδυναμική.

Το σύστημα κίνησης είναι αντίστοιχα πρωτοποριακό. Η μπαταρία των 110 kWh χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία που βασίζεται στην οργανική κυτταρική χημεία και είναι 100% ανακυκλώσιμη. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί μέσα σε 15 λεπτά και προσφέρει αυτονομία 700 km. Την κίνηση φροντίζουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 470 Hp.

Απάντηση