ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι αγρότες του Μακροχωρίου ρώτησαν! Οι βουλευτές κ.Μπαρτζώκας & κ.Τσαβδαρίδης απάντησαν! Εν αναμονή των εξελίξεων

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των αγροτών της Κοινότητας Μακροχωρίου το απόγευμα της Παρασκευής 26/7 με κεντρικό θέμα την πρόσφατη θεομηνία και τις καταστροφές που προκάλεσε στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.

Μια συγκέντρωσή που η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη κάτι που τόνισε στην εισήγηση του και ο πρόεδρος κ.Βαλάντης Κεχαΐδης.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν οι βουλευτές Ημαθίας κ.Αναστάσιος Μπαρτζώκας,Λάζαρος Τσαβδαρίδης ενώ η κ.Φρόσω Καρασαρλίδου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων και εκπροσωπήθηκε δια της εκπροσώπου της.

Παρόν και ο Δήμαρχος Βέροιας κ.Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Παπαδόπουλος Βασίλειος και οι αγροτικοί σύλλογοι Βέροιας και Ημαθίας.

Απουσίαζαν η Περιφέρεια και ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος καθώς παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Κυψέλης.

Ο κ.Τσαβδαρίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του Υφυπουργού κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον κόσμο αλλά και από τον πρόεδρο του Μακροχωρίου κ. Κεχαίδη.

Πολλά ήταν τα ερωτήματα που δέχθηκαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης με τις απαντήσεις άλλες να γίνονται αποδεκτές και άλλες όχι.

Στεναχώρια,προβληματισμός για το σήμερα αλλά και το αύριο,αγωνία,θυμός για τις καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού,πρόσωπα κουρασμένα και απογοητευμένα ήταν το σκηνικό που ζήσαμε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων της κοινότητας Μακροχωρίου.

Οι δυο πολιτικοί πήραν τον λόγο και προσπάθησαν να απαντήσουν στα πολλά και δύσκολα ερωτήματα που τους έθεσαν οι αγρότες ωστόσο σύμφωνα πάντα με την άποψη μας δεν πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν.

Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης μπορεί να μην έχουν κλείσει καν μήνα σαν βουλευτές της κυβέρνησης ωστόσο αναγνωρίζουμε ότι στάθηκαν από το πρώτο λεπτό στο πλευρό των αγροτών μεταφέροντας όλα εκείνα που πρέπει στους αρμόδιους φορείς και υπουργεία.

Έθεσαν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός μας και το Μακροχώρι στον υπουργό κ.Μάκη Βορίδη και προχώρησαν σε ενέργειες με γρήγορα αντανακλαστικά ωστόσο η πίεση του κόσμου και τα προβλήματα που συσσωρεύονται είναι τέτοια που κάνουν τις κινήσεις τους μη επαρκείς ώστε να επουλώσουν τις πληγές των αγροτών που ζητούν γρήγορες,αποτελεσματικές και ουσιώδεις λύσεις.

Δανειακές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις,αποζημιώσεις και ποιο το ύψος αυτών ήταν μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν.

Ο κ.Μπαρτζώκας στο τέλος της συγκέντρωσης δεν αποχώρησε καθώς για περίπου μια ώρα είχε διάλογο κυρίως με νέους αγρότες της περιοχής ακούγοντας με σεβασμό τις αγωνίες και τα ερωτήματα τους.

Το ράδιο avena 97,7 και το avena.gr βρέθηκε στην συγκέντρωση και σας μεταφέρει τα όσα έγιναν.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια-Σύνταξη:Μανώλης Πεχλιβανίδης 

Δείτε όλη την συγκέντρωση στο παρακάτω βίντεο:

Φωτορεπορτάζ:

Απάντηση