ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός – Ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα» στο Γυμνάσιο Πλατέος


Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων με επιμορφωτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 6.12.2018 δράση ευαισθητοποίησης στο Γυμνάσιο Πλατέος, με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός – Ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα».
Την δράση υλοποίησαν η κυρία Ευαγγελία Ραφαηλίδου Ψυχολόγος και Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, επίσης Ψυχολόγοι, κυρία Μαρία Τασσιοπούλου  και κυρία Χρύσα Μαρία Ταβανλή.
Η δράση περιλάμβανε την εννοιολογική προσέγγιση του σχολικού εκφοβισμού, τις μορφές, την αιτιολογία του, τα χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων μερών, τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του και τους τρόπους διαχείρισης στο σχολικό περιβάλλον. Συμμετείχαν μαθήτριες / μαθητές από τέσσερα τμήματα του Γυμνασίου Πλατέος που παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και συμμετείχαν σε μια ομαδική δραστηριότητα με παιχνίδια ρόλων. 

Δ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                                                                  ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Απάντηση