ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στους 97 οι νεκροί από τη φωτιά στην Ανατολική Αττική

Στους 97 αυξήθηκαν τα θύματα από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83.

Ακόμα 14 άνθρωποι, που είχαν μεταφερθεί τραυματισμένοι σε νοσοκομεία της Αττικής, μετά τη φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου, υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου αλλά και οι πιθανές ευθύνες για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, ολοκληρώθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, με αποτέλεσμα η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση να μπαίνει στην τελική ευθεία. Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασαν περίπου 40 μάρτυρες από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστο Ζερεφό, οι συνθήκες θα είναι από τον Νοέμβριο κατάλληλες για διαμονή στα καμένα της Αττικής, καθώς έως τότε, οι φθινοπωρινές βροχές θα έχουν καθαρίσει την περιοχή από σκόνη και τοξικές ουσίες, που εκλύθηκαν με την πυρκαγιά, και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα έχουν επαναφέρει το μικροκλίμα και τα συστατικά του σε κανονικά επίπεδα.

Απάντηση