ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους: Η νέα γυάλινη γέφυρα είναι όσο τρομακτική πρέπει… (Βίντεο)

Το τελευταίο εντυπωσιακό δημιούργημα της Κίνας δόθηκε στο κοινό στη «δύση» του 2017, στις 24 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή γέφυρα με γυάλινη επιφάνεια, η οποία επιτρέπει στον επισκέπτη να απολαύσει (;) το χάος κάτω από τα πόδια του.

Η γέφυρα έχει μήκος 488 μέτρα και πλάτος 4 μέτρων. Ενώνει δε, δύο απόκρημνους βράχους πάνω από μία τεράστια κοιλάδα σε ύψος 218 μέτρων. Αποτελείται από 1077 γυάλινα πάνελ, πλάτους τεσσάρων εκατοστών έκαστο. Κι αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να προκαλέσουν ρίγη ανατριχίλας και στους πιο τολμηρούς, υπάρχει και κάτι ακόμα πιο τρομακτικό: Η αίσθηση ταλάντευσης που δημιουργεί σε όσους την διασχίζουν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, φιλοδοξία των κατασκευαστών ήταν να δημιουργήσουν μία ανεπαίσθητη ταλάντευση, ώστε η εμπειρία να είναι ακόμη πιο καθηλωτική για τους επισκέπτες.

Το έργο ολοκληρώθηκε εντός τριών ετών και οι δημιουργοί του υποστηρίζουν πως είναι ήδη κάτοχοι πολλών ρεκόρ: Ο Yang Minghua, πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας, κάνει λόγο για ρεκόρ «μήκους, μεγαλύτερης διαφάνειας και πιο θεαματικής, γυάλινης, ταλαντευόμενης πεζογέφυρας».

Για να την περπατήσει κανείς, πρέπει πρώτα να έχει ανέβει 2.000 σκαλοπάτια αλλά και να φορά ειδικά προστατευτικά στα παπούτσια για την προστασία της γυάλινης επιφάνειας της γέφυρας.

 

ΠΗΓΗ: CNN GREECE

Απάντηση