ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Eπιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας για τα παιδιά των προσφύγων

Κύριε Υπουργέ,
Η περίοδος που προηγήθηκε ήταν ταραχώδης για τα εκπαιδευτικά θέματα της χώρας. Ο εθνικός διάλογος για την παιδεία, που εξήγγειλε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οδηγήθηκε σε πολλαπλά αδιέξοδα. Η απουσία κάθε προσπάθειας συνεννόησης με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις ήταν πρωτοφανής. Όλα τα θεσμικά όργανα για την Εκπαιδευτική Πολιτική είτε παραγκωνίσθηκαν είτε δεν συστάθηκαν καθόλου.
Το ΠΑΣΟΚ στάθηκε κριτικά σε όλα τα παραπάνω χωρίς απολυτότητα και στείρα κριτική, σεβόμενο την σημασία του διαλόγου για την Παιδεία. Έχει καταθέσει σύγχρονες προτάσεις που τις χρειάζεται σήμερα όχι μόνο η εκπαίδευση αλλά η ίδια η χώρα.
Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας, ζητούμε :
Α. Άμεσα να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) και όλα τα υπόλοιπα θεσμικά και αντιπροσωπευτικά όργανα της Εκπαίδευσης. Το ζητούμε εδώ κι ενάμιση χρόνο.
Β. Να συζητηθεί στην πρώτη Συνεδρίαση του ΕΣΥΠ η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί κόλαφο για την πολιτική της κυβέρνησης.
Γ. Να παρουσιάσετε υπεύθυνα, επίσημα και όχι με δημοσιογραφικές διαρροές, τις προτεραιότητές σας στον χώρο της εκπαίδευσης ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά ανησυχητική τροχιά.
Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο με το προγραμματικό πλαίσιο, το οποίο έχει θέσει σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία αλλά και τους θεσμικούς εκπαιδευτικούς φορείς, να προσέλθει υπεύθυνα και δημιουργικά στη συνεδρίαση κάθε οργάνου θεσμικού διαλόγου και όχι επιλεκτικού κομματικού ακροατηρίου.
Με βαθιά πίστη στην ανάγκη συναινέσεων – οι οποίες δεν είναι πάντοτε αυτονόητες – για την Παιδεία στην πατρίδα μας, ζητούμε την ανταπόκρισή σας στην παρούσα επιστολή.

 

Απάντηση