ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς ο… ύπνος του ταξιτζή χάλασε το «τέλειο έγκλημα»

Τι ανέτρεψε το σχέδιο της 35χρονης, οδηγώντας τη σε απανωτά λάθη – Το email στον προϊστάμενο που γκρέμισε το άλλοθι, o πανικός με το καρτοτηλέφωνο, η χτενισμένη περούκα και η μοναξιά στο κελί του Κορυδαλλού

Οταν τα φώτα στον 4ο όροφο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έσβησαν, ο φάκελος «βιτριόλι» έκλεισε και η βασική ύποπτος οδηγήθηκε στην πτέρυγα Κ2 των Φυλακών Κορυδαλλού, η ειδική ομάδα των αξιωματικών που έλαβε μέρος στην «επιχείρηση των 21 ημερών» διαπίστωσε ότι μια σειρά από συγκυρίες, σατανικές συμπτώσεις και τυχαία γεγονότα επηρέασαν καθοριστικά την έκβαση της υπόθεσης.

Ισως, λένε, αν δεν είχε κοιμηθεί ο ταξιτζής που αρχικά κάλεσε η 35χρονη να μην είχε λυθεί το μυστήριο, αν η ίδια δεν έστελνε ένα τυπικό mail για άδεια να είχε μέχρι και σήμερα ακλόνητο άλλοθι, ενώ αν η Ασφάλεια λειτουργούσε όπως η Αντιτρομοκρατική και έδινε στη δημοσιότητα τα καρέ από τις κάμερες η ύποπτη θα εξαφάνιζε όλα τα πειστήρια που την ενοχοποιούσαν, όπως ρούχα, τσάντα, την τηλεκάρτα και την καστανοκόκκινη περούκα που χρησιμοποίησε για τη μεταμφίεσή της.

Οι profilers της Ασφάλειας είναι πλέον πεπεισμένοι ότι θύτης και θύμα είναι δύο τελείως διαφορετικές προσωπικότητες. Αν και ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία, τα δύο κοντινά χωριά της Αμφιλοχίας, το μόνο κοινό στοιχείο τους είναι κατά ένα μεγάλο μέρος η εμφάνιση. Η Ιωάννα, δραστήρια, εξωστρεφής, με πολλές παρέες, χωρίς μυστικά, με έντονη κοινωνική ζωή και πολλά ταξίδια. Από την άλλη η Εφη, μια κλειστή γυναίκα, γεμάτη ενοχές και μυστικά, χωρίς προσωπική ζωή, με μόνη διασκέδασή της ένα καφενείο στου Ζωγράφου. Ομως, όπως όλα δείχνουν, πιθανόν να ζήλευε την 34χρονη και να προσπαθούσε να κοπιάρει την εμφάνισή της γιατί της είχε γίνει εμμονή τα τελευταία χρόνια ο γάμος, ο Νώντας και εχθροί της, όλοι όσοι της χάλαγαν τα όνειρα που είχε φτιάξει στο μυαλό της.

Πλέον, για τους αστυνομικούς οι λεπτομέρειες που έχουν μείνει έχουν να κάνουν κυρίως με το από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, πώς αγόρασε το GPS και από πότε σχεδίαζε το φρικαλέο πλάνο της εκδίκησης στη φανταστική της αντίζηλο. Τώρα, η Εφη Κ. δείχνει απόλυτα ψύχραιμη μέσα στο κελί της απομόνωσης των 8 τ.μ., με μοναδικό επισκέπτη τον αδελφό της, χωρίς τηλεφωνικές επαφές, και τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου στο πλευρό της να την επισκέπτεται την Τρίτη προκειμένου να την πείσει να λύσει τη σιωπή της και να χαράξουν μαζί την υπερασπιστική της γραμμή. Πληροφορίες λένε ότι σύντομα η «βιτριολίστρια της Αγίας Ελεούσας» θα μεταχθεί στις Φυλακές Ελαιώνα Θηβών, όπου θα περάσει το επόμενο διάστημα της προφυλάκισής της.

Ο ύπνος του ταξιτζή

Τους τελευταίους μήνες, μετά την παρακολούθηση που φέρεται να έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο στο σπίτι της Ιωάννας στο Μοσχάτο, η Εφη Κ. κλείστηκε για τα καλά στον εαυτό της. Οι μέρες της καραντίνας τη βρήκαν αντιμέτωπη με το αλλόκοτο «εγώ» της που τελικά την έβγαλε από τα όρια της λογικής και την έκανε να διαπράξει μια φρικτή πράξη που την οδήγησε στη φυλακή. Κλεισμένη στο μικρό διαμέρισμα στου Ζωγράφου, μαγείρευε καθημερινά φαγητό και μοναδική της έννοια ήταν να στέλνει SMS για να βγαίνει για λίγο από το σπίτι και να πηγαίνει τα τάπερ στον αγαπημένο της Νώντα, τον 40χρονο άνδρα που η ίδια είχε πλάσει στο μυαλό της ως τον ιδανικό σύντροφο, παρά το γεγονός ότι της είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν ήθελε μόνιμη σχέση.

Αλλωστε και το GPS που είχε τοποθετήσει στο Suzuki Swift της Ιωάννας δεν είχε να κάνει με τα δρομολόγια της ίδιας, αλλά για να βλέπει αν η κοπέλα πλησίαζε τα σημεία όπου περνούσε ή δούλευε ο αγαπημένος της. Είναι απίστευτο ότι κατάφερε τουλάχιστον δύο φορές να φορτίσει τη συγκεκριμένη συσκευή βγάζοντάς την από το αυτοκίνητο της Ιωάννας και επανατοποθετώντας τη.

Το σχέδιο το κατέστρωσε τις ημέρες που ο COVID-19 ήταν σε έξαρση. Γνώριζε τις ώρες που η Ιωάννα πήγαινε και έφευγε από το γραφείο της Καλλιθέας και αποφάσισε το βιτριόλι να το ρίξει το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου. Για τον λόγο αυτό, την προηγούμενη ημέρα και συγκεκριμένα 10 λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου, από τον τηλεφωνικό θάλαμο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ τηλεφώνησε και έκλεισε ταξί για την επόμενη μέρα το πρωί. Θα την παραλάμβανε από την Καλλιθέα, θα την πήγαινε στο Μετς και από εκεί με τα πόδια θα πήγαινε στη δουλειά της. Στόχος της ήταν, το αργότερο, στις 10 το πρωί να χτύπαγε κάρτα στο γραφείο έτσι ώστε να έχει χτίσει το απόλυτο άλλοθι.

Ωστόσο, το σκηνικό του «τέλειου εγκλήματος» ανέτρεψε ο ύπνος του οδηγού ταξί. Συγκεκριμένα, ο ταξιτζής που θα την παραλάμβανε από το σημείο της επίθεσης για να τη μεταφέρει στο Μετς δεν κατάφερε να ξυπνήσει. Ετσι, όταν η Εφη διαπίστωσε ότι στις 09.15 ο οδηγός την είχε «κρεμάσει» και ταξί δεν υπήρχε στο σημείο, πήγε στον τηλεφωνικό θάλαμο που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού 142 στην Καλλιθέα και κάλεσε το ραδιοταξί για να δει τι συμβαίνει. Η τηλεφωνήτρια της είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον συγκεκριμένο οδηγό και θα μεταβεί άμεσα άλλο ταξί στο ραντεβού. Η οδηγός του δεύτερου ταξί που παρέλαβε τελικά την Εφη Κ. λέει στην κατάθεσή της: «Στις 19 Μαΐου, περίπου 09.15 το πρωί, ενώ βρισκόμουν στον ποταμό Ιλισό μεταξύ Καλλιθέας και Μοσχάτου, δέχτηκα μια κλήση στο τάμπλετ από το ραδιοταξί για να παραλάβω έναν πελάτη από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 231 στην Καλλιθέα με άγνωστο προορισμό. Η μόνη πληροφορία ήταν να περιμένω τον πελάτη για όσο χρειαστεί, με ώρα ραντεβού την 09.30». Αυτή η μικρή ασυνέπεια του οδηγού ταξί της άλλαξε τα σχέδια, την άγχωσε και την οδήγησε σε απανωτά λάθη. Ακόμη και στην προσπάθειά της να περάσει τη Θησέως παραλίγο να την πατήσει ένα λεωφορείο, ενώ καθυστέρησε σημαντικά, με αποτέλεσμα η Ιωάννα να προλάβει να μπει στο ασανσέρ και προσωρινά να γλιτώσει από την επίθεση που της ετοίμαζε η 35χρονη.

Ετσι, το σχέδιό της ανετράπη και εν θερμώ αποφάσισε να αναβάλει την επίθεση για την επόμενη μέρα, κάνοντας ακόμη ένα καθοριστικό, για το ξεσκέπασμά της, λάθος. Εστειλε ένα e-mail στον προϊστάμενό της ζητώντας άδεια για την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να γκρεμίσει το άλλοθι που πάσχιζε να κατασκευάσει φτάνοντας νωρίς στο γραφείο της, αλλά να αφήσει στοιχεία στην έρευνα των Αρχών για να φτάσουν σε εκείνη.

Η τροπαιοθήκη

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών δεν είχαν στο κάδρο των υπόπτων την 35χρονη Εφη Κ., ακόμη και 15 ημέρες μετά την επίθεση. Οταν εντόπισαν το ταξί το οποίο χρησιμοποίησε για τη διαφυγή της και ζήτησαν από τον ΟΤΕ όλα τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τη συγκεκριμένη τηλεκάρτα, διαπιστώθηκε ότι εκτός από το πρώτο τηλεφώνημα που έγινε από τον θάλαμο της Ακαδημίας, υπήρχαν άλλα δύο από τον θάλαμο της λεωφόρου Συγγρού. Αυτά αφορούσαν στην κλήση που έκανε για να διαμαρτυρηθεί για τον άφαντο οδηγό που είχε κοιμηθεί και έξι λεπτά νωρίτερα στο τηλέφωνο ενός Μπαγκλαντεσιανού για να τον προσλάβει να της βάψει το σπίτι. Το τηλεφώνημα αυτό από την τηλεκάρτα δεν ήταν προγραμματισμένο, αλλά έγινε γιατί αρχικά είχε καλέσει από το δικό της κινητό τον Μπαγκλαντεσιανό, όμως για κακή της τύχη το κινητό του αλλοδαπού ήταν εκτός δικτύου, κάτι που την έκανε να πιστέψει ότι η συσκευή της είχε πρόβλημα κι έτσι τον κάλεσε και από την τηλεκάρτα.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν αμέσως τον αλλοδαπό, έναν ήσυχο άνθρωπο και συνεργάσιμο, που πούλαγε λουλούδια και έψαχνε μεροκάματο για να ζήσει κάνοντας διάφορες δουλειές. Ο συγκεκριμένος υπήρξε τελικά και παράπλευρη απώλεια γιατί κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι δεν είχε χαρτιά και έτσι κινήθηκε σε βάρος του η διαδικασία της απέλασης. Ουσιαστικά ο ύπνος του ταξιτζή προκάλεσε αλυσιδωτά λάθη που οδήγησαν στην κατάρρευση του σατανικού ντόμινο. Η τηλεκάρτα που την «έκαψε», αντί να καταστραφεί, μπήκε στην τροπαιοθήκη της Εφής Κ. Το ίδιο και η περούκα. Μέσα στην τσάντα της κουβαλούσε σε ειδική πλαστική θήκη, ξεχωριστά από τις άλλες κάρτες, την τηλεκάρτα του μίσους, ενώ και η περούκα ήταν και αυτή σε ειδική τσάντα, περιποιημένη και χτενισμένη. Ισως αυτά τα δύο αντικείμενα φάνταζαν ως τα λάφυρα της εκδίκησης και της τιμωρίας της γυναίκας που το εμμονικό μυαλό της έβλεπε ως αντίζηλο, εμπόδιο στη σχέση της με τον Νώντα και γι’ αυτό δεν είχε τη δύναμη να τα αποχωριστεί…

Πηγή: protothema.gr

Απάντηση