ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απίστευτο “ντου” της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα!

Απίστευτο “ντου” της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα!

Μπαράζ ελέγχων από την Τροχαία σε όλη την επικράτεια, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρό της τους πιωμένους οδηγούς -και πολύ καλά κάνει…

Πάνω από 10.000 ελέγχους αλκοτέστ πραγματοποίησε η Τροχαία το προηγούμενο τριήμερο σε όλη την Επικράτεια με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων τα οποία προέρχονται από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ειδικότερα το τριήμερο από 7 έως 9 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 10.703 αλκοτέστ σε οδηγούς και βεβαιώθηκαν 312 παραβάσεις.

«Πρωταθλήτρια» στους παραβάτες οδηγούς αναδείχθηκε η Αττική με 50 οδηγούς να κινούνται έχοντας καταναλώσει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από εκείνες που επιτρέπονται και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 46, η Κρήτη με 42, η Πελοπόννησος με 40, η Θεσσαλία με 25, η Δυτική Μακεδονία με 22, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 21, η Θεσσαλονίκη με 17, τα Ιόνια νησιά με 15, το Νότιο Αιγαίο με 13, το Βόρειο Αιγαίο με 10, η Στερεά Ελλάδα με 5, η Ήπειρος με 3 και η Δυτική Μακεδονία με 3 παραβάτες οδηγούς.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 2,92% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επιπλέον, από τους 312 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 29 άτομα.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

πηγή

Απάντηση