ΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Διάβασε γιατί πρέπει να τρως και τα κουκούτσια από το καρπούζι!

Διάβασε γιατί πρέπει να τρως και τα κουκούτσια από το καρπούζι!

Όταν ήμασταν μικροί, οι γονείς μας μας προειδοποιούσαν κάθε φορά που τρώγαμε καρπούζι να μην καταπιούμε τα κουκούτσια του, γιατί εάν το κάναμε θα φύτρωνε…καρπουζιά στο στομάχι μας! Με αυτόν τον φόβο μεγαλώσαμε και αυτόν έχουμε στο νου μας κάθε φορά που απολαμβάνουμε το δροσερό καλοκαιρινό φρούτο. Κι όμως τελικά τα κουκούτσια αυτά όχι μόνο τρώγονται αλλά είναι και πολύ θρεπτικά!

Γιατί να τα επιλέξεις
Γιατί όπως προείπαμε τα μικρά αυτά σποράκια αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι αναγκαίο για τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, της καρδιάς και των μεταβολικών λειτουργιών, αλλά και για τη διατήρηση της υγείας των οστών. Επίσης, περιέχουν μεγάλη ποσότητα σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά του οξυγόνου μέσα στο σώμα, αλλά και φυλλικού οξέως, το οποίο βοηθά την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Αποτελεί μάλιστα και ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρεπτικό συστατικό ειδικά για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, δεδομένου ότι η ανεπάρκειά του μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες. Οι σπόροι καρπουζιού αποτελούν όμως και ένα εξαιρετικό σνακ, καθώς οι 22 θερμίδες που περιέχουν ανά χούφτα τους κάνουν ιδανικούς για όλες τις ώρες της ημέρας.

Πώς μπορείς να τα καταναλώσεις
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αφήσεις για 2-3 μέρες εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν. Μπορείς να τα απολαύσεις αντί για πασατέμπο.

 

Απάντηση