ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Βαρύτατη ποινική δίωξη στον μαϊμού… ογκολόγο – Συνεργός η σύζυγός του

Βαρύτατη ποινική δίωξη στον μαϊμού… ογκολόγο – Συνεργός η σύζυγός του

Συνεργός του η σύζυγός του που εμφανιζόταν ως  «κόρη εφοπλιστού» – Διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και άλλα βαριά αδικήματα – Πουλούσε ψεύτικες ελπίδες σε καρκινοπαθείς ότι μπορούσε να τους θεραπεύσει – Πώς η παρατηρητικότητα ενός γιατρού έγινε η αρχή για το τέλος της δράσης του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του μαϊμού… ογκολόγου, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές. Ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας 47 ετών, ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού στο παρελθόν είχε πιαστεί πολλές φορές για απάτες, ενώ φέρεται να είχε εξαπατήσει πολύ γνωστό επιχειρηματία, καταφέρνοντας να του αποσπάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 55 εκατ. ευρώ. Ο απατεώνας, που ευθύνεται, σύμφωνα με τη δικογραφία σε βάρος του, για τον θάνατο δύο παιδιών ηλικίας 14 και 16 ετών και ενός άνδρα 76 ετών, είχε εμφανισθεί ως… πράκτορας της CIA που θα μεσολαβούσε για επενδύσεις εκατομμυρίων στην… Κίνα.

Ως συνεργός του «γιατρού» φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, όπως και δυο ακόμη γιατροί. Ωστόσο, ο ρόλος των δυο τελευταίων ερευνάται ακόμη καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί. Ο μαϊμού οικολόγος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί. Ζήτησε όμως και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα. Μάλιστα, αναμένεται άμεσα εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο συλληφθείς δήλωνε ότι ονομάζεται Νίκος Κοντός, και υποστήριζε ότι μπορεί να γιατρέψει ανίατες ασθένειες κυρίως καρκίνο. Σε βάρος του ωστόσο είχαν καταθέσει μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν. Ο συλληφθείς τους είχε πείσει να σταματήσουν τις θεραπείες που ελάμβαναν τα παιδιά τους και μάλιστα κατάφερε να τους αποσπάσει 53.000 ευρώ. Υποστήριζε ότι είναι ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία. Επιπλέον εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και είχε σχέσεις με την εκκλησία ενώ πήγαινε συχνά Άγιο Όρος.

Ωστόσο, οι αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα. Όμως ένας γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο άτομα, όταν είδε πως δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι την έρευνα για την απίστευτη αυτή υπόθεση επόπτευε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα για τον απατεώνα με τα χίλια πρόσωπα

Η έρευνα για τη δράση του 47χρονου ξεκίνησε πριν από 13 μήνες και λόγω των πράξεών του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών.

Συνολικά φέρεται να έχει εξαπατήσει συνολικά 45 ασθενείς ενώ έχουν ήδη συλληφθεί και τρεις συνεργοί του.

Ο απατεώνας γιατρός εμφανιζόταν άλλοτε ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και άλλοτε ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία και σπουδές στην Αμερική με γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έδινε στα θύματά του διάφορα σκευάσματα τα οποία περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης με τους αστυνομικούς να βρίσκουν στο σπίτι του 65 τέτοια μπουκάλια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες (16-06-2020), σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 47χρονος ημεδαπός, με ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα (13) τουλάχιστον μηνών, στο πλαίσιο της οποίας προσδιορίστηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του συλληφθέντα, ο οποίος χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός.

Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό – επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν (65) μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Με τη δράση του αυτή, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον (15.000) ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί (45) τουλάχιστον περιπτώσεις.

Μάλιστα, σε (3) από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, επήλθε ο θάνατος των ασθενών. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο συλληφθείς είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από (58.000) ευρώ.

Έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του τρεις ακόμα ημεδαποί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Σημειώνεται ότι στην οικία του κατασχέθηκαν ακόμα (2) όπλα – αεροβόλα, (2) μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα – πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

 

Απάντηση