ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Alert! Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χανίων – Αναφορά για βόμβα σε αεροπλάνο

Σε αεροσκάφος Boeing 753 της εταιρείας Condor που εκτελούσε την πτήση από Αίγυπτο προς Ντισελντόρφ – Σε εξέλιξη έλεγχος του αεροσκάφους στα Χανιά

Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” λόγω αναφοράς για βόμβα σε αεροσκάφος Boeing 753 που εκτελούσε την πτήση από τη Χουργκάντα της Αιγύπτου προς Ντισελντόρφ.

Το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί σε απομονωμένο σημείο του αεροδρομίου και μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσής του από τους επιβάτες, που είναι καλά στην υγεία τους, ακολουθεί ενδελεχής έλεγχος από πυροτεχνουργούς και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο συναγερμός σήμανε μετά τον εντοπισμό στις τουαλέτες του αεροσκάφους ενός σημειώματος που έγραφε «bomb». Οταν το αεροπλάνο εισήλθε στο ελληνικό FIR και ενώ είχε ήδη σημάνει ήδη συναγερμός δύο F-16 το συνόδευσαν μέχρι την αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 281 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν.

Το αεροσκάφος έχει σταθμεύσει ανάμεσα στο αεροδρόμιο και στην αεροπορική βάση της Σούδας, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την διοίκηση του αεροδρομίου των Χανίων  υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Απάντηση