LIFESTYLEΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

5 συμβουλές για πιο υγιή πόδια

Γιώτα Αρχοντίδου Αισθητικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών Συνεργάτης στην εταιρεία de Vil perfum στη Θεσσαλονίκη

5 συμβουλές για πιο υγιή πόδια
Τα πόδια μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματός μας και χρειάζονται πολλή φροντίδα κι αφοσίωση. Το να έχουμε υγιή πόδια σημαίνει για μας μεγαλύτερη αντοχή στις καθημερινές μας εργασίες, καλύτερη ανταπόκριση στις καθημερινές προκλήσεις και μεγαλύτερη άνεση.
Πρέπει να δείξετε αφοσίωση και υπομονή, να ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές και να σκέφτεστε πάντα την ευημερία και την ευεξία σας.

1. Αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλητοι στην παραλία ή σε πολύ ζεστές επιφάνειες (πισίνες, σάουνα, σπα ή στο σπίτι σας)· ομοίως, αν τα πόδια σας είναι κρύα τη νύχτα, χρησιμοποιήστε κάλτσες. Μην χρησιμοποιείτε θερμοφόρα ή ηλεκτρική κουβέρτα για να ζεστάνετε τα πόδια σας, ούτε πάγο για να τα δροσίσετε.

2. Σας συνιστώ να λιμάρετε τα νύχια σας παρά να τα κόβετε. Μπορείτε να το κάνετε μια φορά την εβδομάδα, ή συχνότερα αν χρειάζεται. Ο καλύτερος τρόπος να δώσετε σχήμα στα νύχια σας είναι με μια χάρτινη λίμα. Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να αφιερώνετε λίγο χρόνο και να εξετάζετε τα νύχια σας για τυχόν αλλαγές με το πέρασμα του χρόνου είτε στο χρώμα είτε στην υφή ή για να εντοπίσετε τραχιά σημεία. Επίσης, αποφύγετε να μοιράζεστε τα εργαλεία της υγιεινής των ποδιών σας.

3. Φοράτε κατάλληλα παπούτσια τόσο όταν βγαίνετε έξω όσο και όταν μένετε μέσα στο σπίτι.Είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα με τα παπούτσια σας και να μην είναι ούτε πολύ στενά, ούτε πολύ χαλαρά.

4.Προσπαθείστε να κρατάτε πάντα τα επίπεδα του σακχάρου σας σταθερά, ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή με την κατάλληλη αναλογία σε ζάχαρη και άμυλο. Αυτό ίσως είναι λίγο πολύπλοκο μερικές φορές, αλλά θα δείτε ότι το σώμα και τα πόδια σας θα σας ευγνωμονούν.

5. Αν έχετε κάποια πληγή ή ανωμαλία που νομίζετε ότι είναι επιβλαβής και δύσκολο να αντιμετωπιστεί με δικά σας μέσα, το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε έναν ποδολόγο: να θυμάστε ότι πάντα πρέπει να έχετε επίγνωση των αναγκών σας και να εξετάζετε τα πόδια σας εάν χρειάζεται.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο fb Giota Archontidou

Απάντηση