ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Open Mellon Α.Ε.:Εκπαίδευση και Συμβουλευτική στον Αγροδιατροφικό τομέα

Η Open Mellon A.E. ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής στον Αγροδιατροφικό τομέα. Λειτουργεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ, ενώ από το 2015 έχει ιδρύσει το 1ο Ιδιωτικό ΙΕΚ στην Ελλάδα που παρέχει αποκλειστικά σπουδές σε Αγροτικά επαγγέλματα.

Κύριοι τομείς δραστηριότητας της εταιρείας:
Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση
Η Open Mellon A.E. παρέχει υπηρεσίες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης με τη λειτουργία του “Ι.Ι.Ε.Κ. Open Mellon”. Στόχος είναι οι απόφοιτοί του Ι.Ε.Κ. να μπορούν να παράξουν αγροτικό προϊόν το οποίο θα βασίζεται στην ποιότητα, στην τυποποίηση, στην εξωστρέφεια, στη διαφοροποίηση και στη μοναδικότητα.
Οι σπουδαστές και σπουδάστριες έχουν την ευκαιρία μετά το πέρας των σπουδών τους διάρκειας δύο ετών, να αποκτήσουν κρατική πιστοποίηση σε ειδικότητες που αφορούν στον αγροτικό τομέα όπως α) Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων & Ποτών, β) Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος, γ) Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας, δ) Ειδικός Marketing Αγροτικών Προϊόντων, ε) Τεχνικός Βιολογικής / Οργανικής Γεωργίας, στ) Στέλεχος επιχειρήσεων τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων κ.ά
Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση
Η Open Mellon προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης σε άνεργους, εργαζόμενους και επιχειρηματίες οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση. Στόχος είναι, η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων και η δημιουργία προϋποθέσεων για την ένταξη – επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και η ενίσχυση της επαγγελματικής ικανότητας των εργαζομένων.
Παράλληλα η Open Mellon σχεδιάζει και υλοποιεί μικρούς κύκλους ανοιχτών σεμιναρίων για περισσότερα από πενήντα θέματα τόσο στον αγροτικό τομέα, όσο και σε παρεμφερείς κλάδους. Τα σεμινάρια απευθύνονται, τόσο σε συμμετέχοντες χωρίς προηγούμενη εμπειρία με στόχο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ή να ενασχοληθούν ερασιτεχνικά με κάποιο από τα γνωστικά αντικείμενα, όσο και σε επαγγελματίες του αγροδιατροφικού χώρου που επιθυμούν να εξελίξουν τις δραστηριότητές τους.
Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Μεταφορά Καινοτομίας
Η Open Mellon μέσα από την εκπαιδευτική της δραστηριότητα έρχεται σε επαφή με τα κέντρα που παράγουν την αγροτική καινοτομία (όπως Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, εξειδικευμένες εταιρείες) και ταυτόχρονα μέσα από τις υπηρεσίες συμβουλευτικής που παρέχει, έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους που αναζητούν να εφαρμόσουν την παραγόμενη καινοτομία (όπως Συνεταιρισμοί, Ομάδες Παραγωγών, αγροδιατροφικές επιχειρήσεις). Με διαπιστωμένη την συχνή αδυναμία αυτών των δύο ομάδων να συναντηθούν ή να μιλήσουν την ίδια γλώσσα, στόχος της Open Mellon είναι να λειτουργήσει ως μια γέφυρα, δίνοντας μια συγκροτημένη μορφή ενός Δικτύου Αγροτικής Καινοτομίας στις υπάρχουσες διασυνδέσεις της, καθώς και σε όλους όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό.
Εγκαταστάσεις
Για τις ανάγκες των προγραμμάτων κατάρτισης, η Open Mellon έχει δημιουργήσει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, το δικό της τυροκομείο και το μοναδικό Πρότυπο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα στην Θεσσαλία, σε απόσταση μόλις 10’ από την Λάρισα. Το Αγρόκτημα εκτείνεται σε μια έκταση 20 στρεμμάτων και αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο στην επαγγελματική κατάρτιση και πρακτική άσκηση των σπουδαστών, αλλά και όλων όσων επιθυμούν να το επισκεφθούν.
Στοιχεία επικοινωνίας
Open Mellon A.E., Αλ. Παναγούλη 73, Τ.Κ. 41223 Λάρισα. Τηλ.: 2410 551320, email: info@openmellon.gr / www.iekopenmellon.gr & www.openmellon.gr
«Η Open Mellon με απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο της αγροδιατροφής, παρέχει λύσεις σε άτομα και επιχειρήσεις, οι οποίες σχετίζονται με υπηρεσίες διάγνωσης, συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και υποστήριξης, με ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο τρόπο και με την πλέον κατάλληλη μέθοδο ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική εφαρμογή τους»

Απάντηση