ΓΥΝΑΙΚΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε ζωντανά εδώ την εκδήλωση ενάντια στην έμφυλη βία και προς τιμή των δολοφονημένων γυναικών(vid)

Στις 8 Μαρτίου 2022, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», 30 δήμοι Δήμοι συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια, για να ενωθεί όλη η Ελλάδα ενάντια στην έμφυλη βία, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και σε συνεργασία με το κίνημα «Strong me», σε μία συμβολική, κοινή και συγχρονισμένη εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το avrna.gr .  

Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και τιμώντας τη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους ακριβώς επειδή ήταν γυναίκες, δημιουργούμε στην πλατεία Φλέμινγκ, ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρο τιμής σε Εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε Εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε.

Το κίνημα «Strong me» δημιουργεί μια διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου, για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το σύνθημα θα δοθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου ακριβώς στις 18:30, από τις εμβληματικές “Ομπρέλες” στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα θα φωταγωγηθούν τα μνημεία σε 30 πόλεις σε όλη την χώρα, στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν.

Έτσι, ρίχνουμε φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα την ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα στείλουν, με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη, ότι τα κορίτσια που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν και ότι μας δείχνουν τον δρόμο να “αλλάξουμε” ως κοινωνία.

Θα ακολουθήσει το μήνυμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και σύντομοι χαιρετισμοί από τις Ευρωβουλεύτριες Εύα Καϊλή και Έλενα Κουντουρά, τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και μηνύματα από εκπροσώπους των 30 Δήμων από όλη την χώρα, που συμμετέχουν στην καμπάνια.

Το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα, επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Μάριος Τσικνής και στο τέλος της αντίστροφης μέτρησης, που θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο, θα φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία στους 30 Δήμους και θα ακουστεί το τραγούδι για την έμφυλη βία, που ερμηνεύει η ιδρύτρια του «Strong me» Ασπασία Θεοφίλου.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΡΗΤΗ
ΦΛΩΡΙΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΩΡΩΠΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΔΡΑΜΑ
ΠΑΓΓΑΙΟ
ΛΗΜΝΟΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΒΥΡΩΝΑΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
ΚΟΖΑΝΗ
ΠΥΡΓΟΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
ΚΗΦΙΣΙΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Π. ΦΑΛΗΡΟ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΠΕΤΣΕΣ

Στις 8 Μαρτίου 2022, όλοι μαζί λέμε επιτέλους την ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ με το όνομά της.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

Απάντηση