ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κοροναϊός -Τζιτζικώστας : H Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3 – Πολύ άσχημα τα επιδημιολογικά δεδομένα

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα», δήλωσε σήμερα μετά και τη νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη».

Θα βρεθούμε σε οδυνηρές αποφάσεις αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα

Ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στο μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30-39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος. Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους.»

«Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα.»

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ναι, θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη».

Ανησυχητική η διασπορά στα Γιάννενα

Ανησυχητική είναι και η διασπορά του κοροναϊού στα Γιάννενα.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης τονίστηκε πως εντοπίζονται περιπτώσεις όχι μόνο σε καταστήματα εστίασης, αλλά και σε εργασιακούς χώρους με πολυάριθμο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν οδηγίες για εκτεταμένους ελέγχους και λήψη πρόσθετων μέτρων σε κάθε επιχείρηση όπου εντοπίζονται κρούσματα κοροναϊό.

Στο Μετσοβο ο ΕΟΔΥ

Επιπλέον, από σήμερα, και αρχής γενομένης από το Μέτσοβο, ξεκινούν δωρεάν έλεγχοι άμεσης διάγνωσης.

Τα τεστ θα συνεχιστούν σε πολλές ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων, όπως η Κόνιτσα, τα Δολιανά και το Ζαγόρι.

Για έλεγχο μπορούν να προσέρχονται και κάτοικοι άλλων κοινοτήτων.

Τέλος ο κ. Καχριμάνης απεύθυνε νέα έκκληση εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή γενικού lockdown, καθώς και χθες ο ΕΟΔΥ απέδωσε 15 νέα κρούσματα στα Γιάννενα. Επίσης, ανακοίνωσε τρία κρούσματα σε Θεσπρωτία και 2 στην Πρέβεζα.

Απάντηση