ΕΙΔΗΣΕΙΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΥΓΕΙΑΣ

Η «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Δέλτα πάει βόλτα!

Η δράση «Η Βοήθεια στο Σπίτι πάει βόλτα» είναι μια ξεχωριστή πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δέλτα που υπάγεται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Χαλάστρας – Ανατολικού». Για το 2016 η πρωτοβουλία ολοκλήρωσε τις δράσεις της και συνεχίζει την οργάνωσή της για το νέο έτος το 2017. Πρόκειται για μια σειρά εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών επισκέψεων σε διάφορους ενδιαφέροντες χώρους όπως μουσεία και άλλους χώρους πολιτισμού.

«Κοινωνικές δομές όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» έχουν πλέον εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου, των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από ένα τέτοιο πρόγραμμα. Δυστυχώς κάθε χρόνο έχουμε την αγωνία εάν θα συνεχιστεί και μέχρι πότε. Είναι μια δομή που έχει αποδείξει τη σημασία της και θα έπρεπε πια να αποτελεί σταθερή δομή της αυτοδιοίκησης, με εξασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση. Θέλω να ευχαριστήσω τις κοινωνικές μας λειτουργούς για το ζήλο προσφοράς που δείχνουν» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν κάτοικοι της περιοχής με αναπηρία, συνοδευόμενοι από το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και εθελοντές. Η πρωτοβουλία «Η Βοήθεια στο Σπίτι πάει βόλτα» στοχεύει στην ικανοποίηση της ανάγκης για νέα ερεθίσματα, για κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η πρωτοβουλία αυτή οργανώνεται από τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Χαλάστρας – Ανατολικού» και την ψυχολόγο του προγράμματος Χριστίνα Κουκουρίκη ενώ η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με Αντιδήμαρχο τον κ. Δημήτρη Σκουλαριώτη παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη.

«Είναι βαθιά μας πεποίθηση πως ο άνθρωπος με αναπηρία δεν πρέπει να αποκλείεται από οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα. Η επαφή με τον πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση και η ψυχαγωγία είναι απαραίτητες για την ζωή μας είτε είμαστε αρτιμελείς είτε όχι. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζομένους του προγράμματος που προχώρησαν στη δράση αυτή με περίσσιο σθένος και όρεξη πέραν των τυπικών τους καθηκόντων, αλλά και τον Δήμαρχο που στήριξε με όλη του την ψυχή αυτήν τη δραστηριότητα», δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Σκουλαριώτης.

Το 2016 «Η Βοήθεια στο Σπίτι πάει βόλτα» πραγματοποίησε έξι εκπαιδευτικές επισκέψεις. Επισκέφτηκε το Μουσείο Φωτογραφίας, το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, την Ροτόντα, το Λαογραφικό Μουσείο και το Πλανητάριο. Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 «η Βοήθεια στο Σπίτι πήγε βόλτα» στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και στη χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους.

Σε όλες τις επισκέψεις οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από υπαλλήλους των μουσείων και να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα με ένα καφεδάκι στην περιοχή της επίσκεψης.

 

Λεζάντα φωτογραφίας: Κατά την ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο, Βασιλίσσης Όλγας 65 στις 24/10/2016

 

Απάντηση