ΕΙΔΗΣΕΙΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Σύσταση διαδημοτικού Συνδέσμου ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα ζώα

Τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διαδημοτικού Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Δυτικής Θεσσαλονίκης για την μέριμνα αδέσποτων ζώων με την ονομασία «Αλκυονίδα» και με τη συμμετοχή των Δήμων Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δέλτα κατά τη συνεδρίαση της 21/12/2016.

Σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος δήλωσε: «Στο θέμα των αδεσπότων ο Δήμος μας κάνει ούτως ή άλλως πολύ σημαντική δουλειά, παρά την έλλειψη προσωπικού και εγκαταστάσεων. Με την απόφασή μας αυτή, αλλά κυρίως με τη συνεργασία με τους όμορους Δήμους Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου αναβαθμίζουμε την υπηρεσία ως προς την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων. Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, δοκιμάζει τον ανθρωπισμό μας έναντι των ανυπεράσπιστων τετράποδων φίλων μας. Πιστεύω ότι θα έχουμε την υποστήριξη και την αρωγή πολιτών και των φιλοζωικών οργανώσεων ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό».

Σκοπός του Συνδέσμου θα είναι η οργάνωση και εφαρμογή ενός διαδημοτικού σχεδίου εντοπισμού, περισυλλογής, μεταφοράς, περίθαλψης, φροντίδας και προστασίας των αδέσποτων ζώων, παράλληλα με τη δημιουργία και λειτουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Οι πόροι του Συνδέσμου θα προέλθουν από την εφάπαξ και ετήσια εισφορά των μελών του, από δωρεές, επιχορηγήσεις και εισφορές που παρέχει το Δημόσιο ή άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα κ.ά.

Έδρα του Συνδέσμου ορίζεται ο Δήμος Ωραιοκάστρου ενώ στο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετέχουν 3 αντιπρόσωποι από κάθε Δήμο και 1 εκπρόσωπος φιλοζωικής οργάνωσης εντός ορίων των Δήμων.

 

Απάντηση