ΕΙΔΗΣΕΙΣΣΕΡΡΕΣ

Ο ΤΑP αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου Ανάπλασης της οδού Δορυλαίου στις Σέρρες

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)
Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.
Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.
Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.
Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).
Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media_gr@tap-ag.com
Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP: www.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline

Σέρρες. Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες Ανάπλασης της οδού Δορυλαίου στην κεντρική πλατεία των Σερρών με χρηματοδότηση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG). Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος «Έργα Πνοής_ Ανάπτυξη Τοπικών Υποδομών» που εντάσσεται στις Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις, συνολικού ύψους €32 εκατ., που ο TAP υλοποιεί εθελοντικά και στις τρεις Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός.

Το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές Υγείας και Ασφάλειας, και περιλαμβάνει:

• Πλακόστρωση της οδού και των διαδρόμων πρόσβασης στην υπάρχουσα λιμνούλα, με πλάκες Καρύστου και διακοσμητικά στοιχεία από κυβόλιθους
• Διαμόρφωση διπλού ασφαλτοστρωμένου ποδηλατοδρόμου
• Διαμόρφωση μονοπατιού με ανάγλυφη πλακόστρωση για άτομα με προβλήματα όρασης σύμφωνα με τις Οδηγίες Σχεδιασμού για την Αυτόνομη Διακίνηση και Διαβίωση ΑμεΑ «Σχεδιάζοντας για όλους»
• Εγκατάσταση δικτύου και στύλων φωτισμού
• Εγκατάσταση υπαίθριων καθιστικών και δύο κρηνών πόσιμου νερού επενδεδυμένων με φυσικές λίθους

Πρόκειται για το πρώτο από μία σειρά έργων υποδομής που θα υλοποιηθούν με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις περιοχές από όπου διέρχεται ο αγωγός.

Ο Δήμαρχος Σερρών, κύριος Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε σχετικά με το έργο Ανάπλασης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ανάπλαση της οδού Δορυλαίου γίνεται πραγματικότητα. Όταν ολοκληρωθεί το έργο αυτό, θα αλλάξει την όψη της πόλης και θα προσφέρει στους κατοίκους των Σερρών ποικίλες δυνατότητες αναψυχής, από μία βόλτα με το ποδήλατο, μέχρι έναν χαλαρό περίπατο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον TAP για τη συνεισφορά του και να εκφράσουμε την πεποίθηση μας ότι τέτοιου είδους κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις πραγματικά συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών».

Το Πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όπως επίσης και με εθνικούς φορείς, συνεισφέροντας έμπρακτα στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνικών, όπως αυτές έχουν εκφραστεί από τις αρμόδιες αρχές στον TAP.

 

 

 

Απάντηση