OIKONOMIKAΚΑΤΕΡΙΝΗΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αλώνια Πιερίας :Οι κάτοικοι μιλούν για την ύπαρξη φυσικού αερίου στην περιοχή τους.Η πολιτεία αδιαφορεί.(βίντεο-φωτο)

Αλώνια Πιερίας : Το πλούσιο υπέδαφος και η προκλητική αδιαφορία του κράτους.

Αυτό το ρεπορτάζ ήταν το πιο κουραστικό μα συνάμα και αυτό που απολαύσαμε περισσότερο. Την Τετάρτη 3/4 επισκευθήκαμε τα Αλώνια Πιερίας, ένα μικρό γραφικό χωριό έξω απ τον Μακρύγιαλο, μετά από πρόσκληση που δεχτήκαμε από τους κατοίκους της περιοχής για την ανάδειξη ενός σοβαρού θέματος.

Είναι γνωστή εδώ και χρόνια, η ύπαρξη φυσικού αερίου που υπάρχει στο υπέδαφος της περιοχής αλλά το πιο εξοργιστικό είναι ότι το κράτος το γνωρίζει και σφυρίζει αδιάφορα μπροστά σε αυτό το γεγονός.

Η αρχή έγινε όταν πριν από 22 χρόνια, κάτοικος του χωριού προσπάθησε να κάνει γεώτρηση νερού στο χωράφι του και έπεσε πάνω σε φλέβα φυσικού αερίου. Οι αρμόδιες αρχές τότε τον είχαν ενημερώσει ότι ήταν κάτι προσωρινό και θα ξεθυμάνει το πολύ σε 10 μέρες. 22 χρόνια μετά, το αέριο συνεχίζει να βγαίνει απ τα έγκατα της γης κάνοντας δύσκολη την ζωή των αγροτών της περιοχής.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος των Αλωνίων κ. Γιάννης Θεοδωρίδης, ποτέ καμία αρμόδια αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει κάποια μελέτη ώστε να δει κατά πόσο εκμεταλλεύσιμη είναι αυτή η πηγή ενέργειας. Ο κ. Ιωάννης Θεοδωρίδης, ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου στην ίδια περιοχή, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την γεώτρισή του καθώς το νερό που βγαίνει απ τον σωλήνα μαζί με το αέριο δεν του επιτρέπει να ποτίσει παραπάνω από 2 ώρες ημερησίως.

Παρόν σ αυτόν τον αγώνα ανάδειξης του θέματος  και οι κ. Απόστολος Μπαντώλας και Νίκος Ζεϊμπέκης, υποψήφιοι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Νομών Ημαθίας, Πιερίας αντίστοιχα,που προσπαθούν εδώ και χρόνια μαζί με τον πρόεδρο και τους κατοίκους της περιοχής, η πολιτεία να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά και να γίνει κάτι καλό για τον τόπο τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους κυρίους Θεμιστοκλή Προβατίδη, Ηλία Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο που μας ξενάγησαν στην περιοχή και μας βοήθησαν με τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσαν για το ρεπορτάζ

Ρεπορτάζ.Ελισάβετ Αξιώτη.

Απάντηση