ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΤΕΡΙΝΗΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Όλυμπο

Επταμελής ομάδα ορειβατών, δύο εκ των οποίων είναι τραυματίες, κινείται για να συναντήσει τους διασώστες στο μονοπάτι που οδηγεί στη θέση Λειβαδάκι
Εντός της επόμενης ώρας αναμένεται να συναντηθούν στο μονοπάτι που οδηγεί στη θέση Λειβαδάκι από το καταφύγιο Πριόνια στον Όλυμπο, οι άντρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής και της 2ης ΕΜΑΚ (12 άτομα συνολικά) με την ομάδα των επτά ορειβατών, οι δύο εκ των οποίων είναι τραυματισμένοι στο πρόσωπο και τα πλευρά, ύστερα από πτώση τους σε γκρεμό.

Αυτό επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι τραυματίες είναι δύο άντρες ορειβάτες, ηλικίας 45-55 χρόνων, ενώ το τηλεφώνημα που καλούσε σε βοήθεια έγινε στην Πυροσβεστική λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι.
Τονίζεται, δε, ότι η θέση Λειβαδάκι απέχει 3,5 ώρες πεζοπορίας από το καταφύγιο Πριόνια, ενώ το σημερινό συμβάν έρχεται μία ημέρα μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι δύο ορειβάτες τραυματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από πτώση που είχαν στην περιοχή «Κόψη Πάγος».

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου στις 13.32 από φίλο των ορειβατών, ο οποίος ανέφερε ότι μέλος της ομάδας τους είχε πτώση και πιθανόν να έφερε κατάγματα στα πλευρά του.

Η ΕΟΔ άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και ταυτόχρονα κινητοποίησε και δικά της μέλη. Στην πορεία της επιχείρησης και πριν ακόμα προσεγγίσουν οι ομάδες, τραυματίστηκε και δεύτερος ορειβάτης, μέλος της ίδιας παρέας, επίσης λόγω πτώσης

Απάντηση