ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΤΕΡΙΝΗΥΓΕΙΑΣ

Μεγαλογιατρός… μετέφερε στην Κατερίνη τους ασθενείς του για να μην κόβει αποδείξεις

1.500 ευρώ πρόστιμο και άνοιγμα λογαριασμών σε νευροχειρουργό που δεν έκοβε αποδείξεις

Στην απόχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έπεσε μεγαλογιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πιάστηκε να μεταφέρει ασθενείς του από Θεσααλονική στην Κατερίνη με σκοπό να μείνει… μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και να μπορεί να μην κόβει αποδείξεις.

Πρόκειται για νευροχειρουργό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος διατηρεί και δεύτερο ιατρείο-παράρτημα στην Κατερίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, όπως έδειξε ο έλεγχος, ο γιατρός προέτρεπε τους ασθενείς του -όσους μπορούσαν τουλάχιστον- να τον επισκέπτονται στην Κατερίνη για να τους εξετάζει, επειδή εκεί ένιωθε πιο άνετα να μην κόβει σχεδόν ποτέ καμία απόδειξη.

Μετά από έλεγχο της ΑΑΔΕ, ο γιατρός πιάστηκε στο ιατρείο της Κατερίνης να μην έχει κόψει 13 αποδείξεις. Ουσιαστικά δεν είχε κόψει τίποτε εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, όπως προβλέπει ο νόμος, οι ελεγκτές δεν έκλεισαν το ιατρείο του, για να μη στερηθούν οι ασθενείς τις υπηρεσίες του.

Ωστόσο ο ιατρός πλήρωσε πρόστιμο 1.500 ευρώ και, από την άλλη, η εφορία θα ελέγξει και για πολλά χρόνια πίσω τους τραπεζικούς λογαριασμούς και το «πόεθν έσχες» για την περιουσία που κατέχει.

Απάντηση