ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βέροια: Τιμή στην Εθνική Αντίσταση (βίντεο)

Απότιση φόρου τιμής και μνήμης στην Εθνική Αντίσταση ήταν και φέτος ο εορτασμός της.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Εληάς, μπροστά στο Μνημείο με παρόντες την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και μέλη του Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σπύρος Στολτίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό και στη σημασία της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, ενώ έκλεισε την ομιλία του με αναφορές στη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Όπως τόνισε, οι συνθήκες επιτάσσουν αγώνες χωρίς διαχωριστικές γραμμές.

Άγημα του στρατού απέδωσε τιμές κατά τη διάρκεια της τελετής.

Στεφάνι κατέθεσαν η βουλευτής Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο στρατηγός διοικητής της 1ης Μεραρχίας, κ. Σίμος, ο αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας, κ. Τουλίκας, εκ μέρους της πυροσβεστικής ο κ. Θεοδώρου, εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ο Δήμαρχος Βέροιας, η ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων.

Παρών στην τελετή ήταν και ο βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα της εκδήλωσης υπήρξε αναγκαστική αλλαγή και η ομιλία προηγήθηκε της δοξολογίας, καθώς λόγω μη ορθής συνεννόησης προφανώς, δεν προσήλθε ιερέας για την δοξολογία.

Η εκδήλωση καθυστέρησε λίγο και μετά το ξεκίνημά της κατέφθασε στο χώρο ο πατήρ Καλλίνικος, μετά από διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι αρμόδιοι με τη Μητρόπολη, αλλά και την καταλυτική παρέμβαση του δημοσιογράφου και “ειδικού” σε θέματα εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, Νίκου Βουδούρη.

Τελικά όλα κύλησαν ομαλά και ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με τους προβλεπόμενους τύπους, αλλά και το πνεύμα που επιτάσσει.

Verianet News

Απάντηση