ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κόντρα Λοβέρρου – Ακριβόπουλου Δείτε τι δήλωσαν μετά την διαδικασία (vid)

Κόντρα Λοβέρρου – Ακριβόπουλου
Δείτε τι δήλωσαν μετά την διαδικασία

Τελείωσε η ακροαματική διαδικασία της ένστασης της κ. Κουρκουτά για την επανάληψη των εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας κατά την οποία οι δύο δικηγόροι Ανδρέας Λοβέρδος (συνήγορος κ. Κουρκουτά) και Γιάννης Ακριβόπουλος (συνηγορος κ. Γκυρίνη)
ανέπτυξαν τις θέσεις τους υποστηρίζοντας ο καθένας με τα δικά του επιχειρήματα υπέρ των θέσεων του.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε τη θέση του για την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας
στηριζόμενος σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας βάσει των οποίων ως κρίσιμη ημερομηνία για την νομιμότητα των ψηφοδελτίων θεωρείται ότι είναι  η 10η Σεπτεμβρίου καθώς επίσης τόνισε ότι  με την προηγούμενη απόφαση απόρριψης του συνδυασμού στερήθηκε ο λαός ουσιαστικά το δικαίωμα της επιλογής.

Ο κ. Ακριβόπουλος στηρίχθηκε στον νόμο του 2021 που κατά την εκτίμησή του η καταλυτική ημερομηνία ήταν η 31η Αυγούστου και συγκεκριμένα είπε η ώρα 23:59 και ούτε καν 00:00.

Μάλιστα υπήρξε και μια αντιπαράθεση  μεταξύ των δύο συνηγόρων όταν ο κ. Ακριβόπουλος είπε ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο κ. Λοβέρδος δεν τα στηρίζει σε συγκεκριμένα άρθρα και νομοθεσία. Αμέσως μετά την πρωτολογία του κ. Ακριβόπουλου τον λόγο ζήτησε ο κ. Λοβέρδος και του απάντησε ότι θα περίμενε να είναι περισσότερο παρατηρητικός και ότι όλα τα επιχειρήματά του στηρίζονται στα άρθρα και στην νομολογία τα οποία  είναι κατατεθειμένα  εγγράφως και είναι σε γνώση του κ. Ακριβόπουλου μάλιστα τον προέτρεψε να ανατρέξει στην συγκεκριμένη σελίδα και να το διαβάσει.

Οι δικαστές της έδρας με πολλή προσοχή παρακολουθησαν τις τοποθετήσεις των δύο συνηγόρων.

Κλείνοντας τη διαδικασία όρισαν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου να κατατεθούν οι προτάσεις των συνηγορων και εγγράφως και το αμέσως προσεχές διάστημα τέλος του έτους αρχές του νέου θα ανακοινωθεί η απόφασή τους.

Το Avena.gr βρέθηκε εκεί όπου κάλυψε ρεπορτάζ σε απευθείας μετάδοση πριν την διαδικασία και αμέσως μετά τη διαδικασία και πάλι σε ζωντανή μετάδοση φιλοξενώντας δηλώσεις των κυρίων  Λοβέρδου, Ακριβόπουλου, Τσιάπλα και Συμψηρή.

 

 

Απάντηση