ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με ηχηρή παρέμβαση η Δώρα Κουρκουτά προαναγγέλλει την υποψηφιότητά της

Δώρα Κουρκουτά

Με ηχηρή παρέμβαση η Δώρα Κουρκουτά προαναγγέλλει την υποψηφιότητά της

Καλημέρα σε όλους τους συνδημότες μου,

Αυτή η επιστολή μου είναι μία αυθόρμητη, πηγαία ανάγκη μου να φωνάξω προς όλους σας αυτά που με εξοργίζουν, με πνιγούν και νιώθω πως με μειώνουν σαν άνθρωπο  καθημερινά.  Δεν ήταν μέσα στα σχέδια και στον προγραμματισμό μου αυτή η επικοινωνία μου μαζί σας, δεν συνάδει με έναν ορθολογικό πολιτικό προγραμματισμό αλλά είναι μία  αυθόρμητη ανθρώπινη αντίδραση σε όσα παράλογα βιώνουμε  στον τόπο μας.

Είναι γνωστό σε αρκετούς από εσάς πως είχα πάντα το «μικρόβιο» της συμμετοχής στα κοινά. Προσωπικοί λόγοι με υποχρέωναν να μένω κομπάρσος ή θεατής και ένας εύκολος κριτής από την ασφάλεια της πολυθρόνας. Περιοριζόμουν να βλέπω, να κριτικάρω και μέχρι εκεί,….  η ζωή συνεχίζεται στην μιζέρια μας. Αυτά που βιώνουμε όμως τα τελευταία χρόνια δεν δύναμαι πλέον να τα αντέξω.

Γιατί σήμερα, θα με ρωτήσει, εύλογα, κάποιος. ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΩΘΩ ΔΥΝΑΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑ βρε αδελφέ!!! 

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ άλλο να βλέπω τον κόσμο να προχωράει μπροστά και εμείς να βουλιάζουμεόλο και πιο βαθιά στο βάλτο.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να βλέπω όμορος δήμος να έχει σταθμό ΕΚΑΒ και η ζωή του άτυχου ασθενή ή τραυματία στην Αλεξάνδρεια να εξαρτάται από την βάρδια του οδηγού του ασθενοφόρου.

  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να βλέπω άλλους δήμους να έχουν τοποθετήσει φωτοβολταικά σε σχολικές στέγες και εμείς να χρειαζόμαστε για ένα μόνο σχολείο μισό τόνο πετρέλαιο την ημέρα, στερώντας από τους μαθητές μας αυτά τα κονδύλια.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να ακούω πως ο Δήμος μας έχει ταμειακό απόθεμα εκατομμυρίων ευρώ και να διαβάζω για συνεχείς αγωγές προμηθευτών του. Γιατί δεν τους πληρώνουν και χρεωνόμαστε τόκους και δικαστικά έξοδα;                             ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να ακούω για μαθητές που τους επιτέθηκαν σκυλιά έξω από το σχολείο, για ανθρώπους που φοβούνται να περπατήσουν στην γειτονιά τους  και το πρόγραμμα για τα αδέσποτα να μένει ανεκμετάλλευτο.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να ακούω τους διοικούντες να δικαιολογούνται για την ανυπαρξία  μελετών και έργων επικαλούμενοι την υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας, (που οι ίδιοι προκάλεσαν) και να μην κάνουν χρήση των ειδικών συνεργατών που προσέλαβαν  ,ούτε του νόμου  που ψηφίσθηκε πριν από 2 και πλέον έτη.

Πολλά δεν αντέχω θα μπορούσα να γράφω, η έκρηξη μου όμως έγινε από την νέα ανάρτηση της διοίκησης αναφορικά με διεθνή διαγωνισμό που αφορά τη συντήρηση, επισκευή και προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου, για τρία έτη (μέχρι σήμερα γινόταν ετησίως), ποσού 1.863.273 ευρώ. Εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης, όταν όλοι οι οικονομολόγοι προβλέπουν πτώση του πληθωρισμού, εμείς θέλουμε διαγωνισμό – δέσμευση  για τριετία, αποκλείοντας με τον τρόπο αυτό όλους τους τοπικούς συνεργάτες συνδημότες μας, στέλνοντας τα οχήματα μας κάπου στην Ελλάδα προς επισκευή (με τις καθυστερήσεις που αυτό συνεπάγεται) και λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε ήδη αγοράσει 6 με 8 νέα οχήματα τα οποία έχουν εγγύηση και όταν ήδη η Εισαγγελία έχει  διατάξει έρευνα για την νόμιμη ή μη εφαρμογή της τρέχουσας σύμβασης του 2022. Δεν θα κρίνω αν είναι πολιτικά ηθικό ή όχι. Οικονομικά όμως και λειτουργικά θα είναι καταστροφικό. Ας μας εξηγήσει ο κ. Δήμαρχος ή όποιος είναι αρμόδιος  το ΓΙΑΤΙ;

Το ευχάριστο είναι πως δεν είμαι μόνο εγώ που δεν αντέχω άλλο. Είμαστε πολλοί άνθρωποι και καθημερινά πιο πολλοί. Όλοι μαζί, διαφορετικοί και ίσοι γιατί ο καθένας μας έχει κάτι να προσφέρει. Κανείς μας δεν είναι  πολυπράγμων και σας χρειαζόμαστε όλους. Μαζί σχεδιάζουμε , μαζί υλοποιούμε.

Αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα από όσο σχεδιάζαμε αρχικά, είναι απαίτηση των  καταστάσεων, των καιρών και κυρίως των νεαρών συνεργατών μας, των νέων επιστημόνων, αγροτών, κτηνοτρόφων, ψαράδων, ελεύθερων επαγγελματιών του τόπου μας, των νεαρών οικογενειών που θέλουν ένα ΤΟΠΟ ΝΑ ΖΕΙΣ και όχι απλώς να επιβιώνεις.

Από εδώ και  πέρα θα τα λέμε μαζί συχνά γιατί μαζί ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ                                                                                                        ευχαριστώ                                                                                                        Όμορφη Κυριακή σε όλους σας

Δώρα Κουρκουτά

δημότης Αλεξάνδρειας

 

 

Απάντηση