ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Ο 19χρονος Άλκης ούρλιαζε – Άγριο ξύλο»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του – Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην Βέροια

«Ο 19χρονος Άλκης ούρλιαζε – Άγριο ξύλο»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του – Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην Βέροια

Τρεις προσαγωγές για τη δολοφονία του 19χρονου

Σήμερα, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην Βέροια  η κηδεία του Άλκη Καμπανού, του 19χρονου που έπεσε θύμα άγριας δολοφονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Η άγρια δολοφονία, με ένα μικρό δρεπάνι, του 19χρονου Άλκη, προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία της Βέροιας. Όσοι γνώριζαν τον άτυχο νεαρό κάνουν λόγο για ένα παιδί χαμηλών τόνων με αγάπη για το ποδόσφαιρο, μακριά, ωστόσο, από φανατική δράση και συμπλοκές. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο θείος του άτυχου νέου «ο Άλκης δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, μιλώντας στο ThessToday.gr, εξέφρασε αποτροπιασμό για το τραγικό περιστατικό. Δίνοντας, δε, ένα μήνυμα καταδίκης του φανατισμού και της τυφλής οπαδικής βίας είπε «άπαντες καταδικάζουμε. Είναι πολύ κρίμα να χάνονται έτσι ζωές. Είναι δυσνόητο για τον κοινό νου ότι χάνονται σήμερα ζωές με αυτόν τον τρόπο».

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

«Ένα άτομο ήταν κάτω στον δρόμο, φαινόταν αρκετό αίμα. Άκουσα φωνές. Έσπασαν το ρολόι της ΔΕΗ. Γινόταν χαμός. Πετούσαν μπουκάλια», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης. «Είναι σίγουρα οπαδικό. Είναι οπαδικές διαφορές. Αρκετές φορές έχω δει τέτοιους καυγάδες εδώ στη Θεσσαλονίκη. Φωνάζανε πάρα πολύ», συνέχισε ο ίδιος άνδρας.

Ακόμη ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως το θύμα ούρλιαζε: «Μην με χτυπάτε άλλο!». Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί κάτοικοι της περιοχής είδαν τι ακριβώς συνέβη καθώς ο δρόμος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. «Ήταν πραγματικό τρομακτικό να βλέπεις αυτό το άγριο ξύλο, αυτόν τον τσαμπουκά. Δυστυχώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του!», συνέχισε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας.

Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το «Mega» το θύμα της άγριας επίθεσης, τα ξημερώματα της Τρίτης (01/02) στο Χαριλάου είχε δεχθεί χτυπήματα με τρομερή βαρβαρότητα. Ο θάνατός του προήλθε από μαχαιριά που βρήκε τη μηριαία αρτηρία, ωστόσο, η εξέταση έδειξε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία θανάτου.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το μένος των δολοφόνων ήταν μεγάλο και η Αστυνομία Θεσσαλονίκης έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την εύρεση των δραστών και για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τρεις προσαγωγές για την δολοφονία του Άλκη

Την ίδια ώρα η επισταμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την δολοφονία του Άλκη έφερε άμεσο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προσήχθησαν το βράδυ της Τρίτης τρία άτομα, τα οποία καταθέτουν ως ύποπτα για συμμετοχή στη δολοφονία του 19χρονου, Άλκη.

 

Απάντηση