ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέλη της ΔΕΕΠ-ΝΔ ΗΜΑΘΙΑΣ επισκέφτηκαν το Κέντρο Κοινότητας, Ρομά και τη Δομή  Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αλεξάνδρεια.

Μέλη της ΔΕΕΠ-ΝΔ ΗΜΑΘΙΑΣ επισκέφτηκαν το Κέντρο Κοινότητας, Ρομά και τη Δομή  Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αλεξάνδρεια.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο των διαγραμματειακών δράσεων με την ονομασία “ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ”, αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Σταύρο Γιανναβαρτζής, την Αντιπρόεδρο κ Όλγα Μοσχοπούλου και την Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων κ. Ζωή Βεσυροπούλου επισκέφτηκαν το Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας και τη Δομή  Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην Αλεξάνδρεια.

Στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Ρομά τα στελέχη της δομής παρουσίασαν τις πολλές και ποικίλες υπηρεσίες που παρέχονται και περιλαμβάνουν προγράμματα κοινωνικής προστασίας, κοινωνικής ένταξης, απασχόλησης, αλλά και συμβουλευτικής και κοινωνικής υποστήριξης με στόχο την άρση των όρων του κοινωνικού αποκλεισμού και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την υπέρβαση των εμποδίων προς τη σταδιακή πορεία της πλήρους ένταξης.

Όπως ανέφερε η κοινωνική λειτουργός κ. Χριστίνα Ζεϊμπεκίδου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα και για την άρση των παράτυπων διαδικασιών, την καταπολέμηση της παραβατικότητας, σε συνεργασία τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχει θέσει στην διάθεση των δομών ένα πλήθος πολύτιμων εργαλείων για την ορθή εφαρμογή των προγραμμάτων και των δράσεων αλλά και με τους υπολοίπους φορείς της πολιτείας και υπογράμμισε την θετική προσέγγιση της Κυβέρνησης στα θέματα εξάλειψης των διακρίσεων και την καταπολέμηση των στερεότυπων.

Τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. αφού αναφέρθηκαν στην άσχημη εντύπωση που δημιουργούν τα φαινόμενα παραβατικότητας και καταστρατήγησης της νομιμότητας σε θέματα πρόνοιας και τα οποία θα πρέπει να γίνει προσπάθεια εξάλειψης τους,  συνεχάρησαν για τα αποτελέσματα που στην περίπτωση της συγκεκριμένης δομής παρά το μεγάλο αριθμό των ωφελούμενων έχει πολύ καλά μετρήσιμα αποτελέσματα, ενώ δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα προβλήματα που υπάρχουν για την επίσπευση των λύσεων.

Στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο «ΤΧΜ (ΜΧ) Γ. ΠΕΛΑΓΟΥ» στην Αλεξάνδρεια την επιτροπή υποδέχθηκε ο Διοικητής της κ. Κίμων Παράσχος.

Στη συνάντηση έγινε μια λεπτομερή ενημέρωση για τον αριθμό, τα κράτη προέλευσης, τις συνθήκες διαβίωσης αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους αλλοδαπούς.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παράσχος έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά από την Κυβέρνηση στο θέμα της μετανάστευσης και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Με μέσα, προσωπικό και οργάνωση, που στο παρελθόν ήταν σε πλήρη έλλειψη, οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Δομή για την διεκπεραίωση των υποθέσεων είναι ταχύτατες και το αποτέλεσμα είναι ορατό με την αλματώδη μείωση των αλλοδαπών που φιλοξενούνται.

Ακολούθως έγινε ξενάγηση στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της Δομής που περιλαμβάνουν σύγχρονες οικίες, πολυιατρείο πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο, παιδικές χαρές και χώρους άθλησης. Μια πολύ καλά οργανωμένη “μικρή πολιτεία”, όπως ανέφερε ο Διοικητής που πλέον εξοπλίζεται πλέον και με νέα συστήματα και προσωπικό φύλαξης ώστε να υπάρχει το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής αλλά και των όσων διαμένουν σε αυτή.

Τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. συνεχάρησαν το κ. Παράσχο για το έργο του και ευχήθηκαν να υπάρχουν όσο το δυνατό μικρότερες δυσκολίες και να συνεχίσει να υπάρχει ο ελάχιστος αριθμός φιλοξενούμενων, απόρροια των ορθών χειρισμών της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην διαφύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

Απάντηση