OIKONOMIKAΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας συναντήθηκε Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Με την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας συναντήθηκε Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος επισκέφτηκε τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, έπειτα από πρόσκλησή μας.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Γεώργιου Δημητριάδη, του Γενικού Γραμματέα κ. Σωτήριου Αλεξόπουλου και του μέλους του Δ.Σ. κ. Ευθύμιου Σταμπουλή, τέθηκαν επί τάπητος σοβαρά θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της αγοράς και κατά συνέπεια της πόλης μας και επιβεβαιώθηκε έτσι η κοινή βούληση του Υφυπουργού Οικονομικών και του Εμπορικού Συλλόγου για την ανάπτυξη σχετικών δράσεων.

Από πλευράς του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου αναπτύχθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και διατυπώθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του Συλλόγου σε καίρια ζητήματα, όπως:

  1. Η πρόταση / αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου για μεταφορά / συγκέντρωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΚΕΠ στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και εμπόρων, βάσει συζητήσεων που προηγήθηκαν με την προϊσταμένη του ΙΚΑ αλλά και με τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας.

  2. Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για εκμετάλλευση εμπορικών χρήσεων σε συνεργασία με τον Δήμο με σκοπό την δημιουργία οργανωμένης Λαϊκής Αγοράς, Εμπορικών Εκθέσεων, Εμποροπανηγύρεων κλπ.

  3. Η πρόταση του Συλλόγου που αφορά τη συμμετοχή, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος στο Νέο Αναπτυξιακό με σκοπό την στήριξη της περιοχής μας και την δημιουργία Εμπορικής Ταυτότητας.

  4. Προτάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας στους δρόμους της περιοχής μας, μιας και η διέλευση οχημάτων και πεζών σε κεντρικούς δρόμους, εκτός από δύσκολη είναι και επικίνδυνη.

  5. Πρόταση δημιουργίας αστικής συγκοινωνίας με σκοπό την ενίσχυση της αγοράς αλλά και της μετακίνησης των πολιτών.

  6. Προτάσεις αναβάθμισης της καθημερινότητας μέσα από την αναμόρφωση της πόλης σε σύμπραξη με τον Δήμο.

  7. Η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και η δημιουργία μόνιμου σταθμού ΕΚΑΒ.

  8. Η επιστολή που στάλθηκε σε αρμόδια Υπουργεία με θέμα τον έλεγχο κατά την είσοδο εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων σε επιχειρήσεις, δυσχεραίνοντας έτσι την ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος αφού πραγματοποίησε έναν εκτενή απολογισμό του έργου της Κυβέρνησης, υπογράμμισε πως μέσα σε αυτό τον υγειονομικό και οικονομικό κυκεώνα τόσο η Κυβέρνηση όσο και το Υπουργείο Οικονομικών στήριξαν έμπρακτα τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους εμπόρους με καίρια μέτρα στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι αναστολές πληρωμών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές, η μείωση των μισθωμάτων και η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων καθώς και η στήριξη λοιπών κλάδων όπως του αγροτικού κόσμου.

Τόνισε ότι τα μέτρα συνεχώς θα αξιολογούνται και θα επικαιροποιούνται.

Παρουσίασε επίσης, τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάκαμψη της αγοράς μέσα από την προστασία των πολιτών και τόνισε τη διαρκή πρόθεσή να συνεχίσει να βοηθά με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί η Αλεξάνδρεια, παραμένοντας σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε  σε κλίμα συνεννόησης και συναντίληψης των θεμάτων που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Αλεξάνδρειας, με την αμοιβαία δέσμευση να συνεχιστεί η υφιστάμενη στενή συνεργασία και ο διαρκής διάλογος.

 

Απάντηση