ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για την λήψη νέων μέτρων

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για την λήψη νέων μέτρων

Με επιστολή της, στους τοπικούς βουλευτές και φορείς,   η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας  εκφράζει τις ανησυχίες της, για τα νέα μέτρα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο λιανεμπόριο. – Παράλληλα τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου καλούν την Κυβέρνηση να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς του Εμπορικού Κόσμου και να προχωρήσει στην λήψη μέτρων που θα στηρίζουν πραγματικά το λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Οι Βιαστικές και πρόχειρες αποφάσεις  της Κυβέρνησης στοχεύουν στην  διάλυση του λιανεμπορίου»

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση των νέων μέτρων,  από την Κυβέρνηση για τον έλεγχο της διάδοσης της πανδημίας , συμπεριλαμβάνονται έλεγχοι και περιορισμοί στα εμπορικά καταστήματα, με την είσοδο στους ανεμβολίαστους πολίτες να γίνεται υποχρεωτικά μόνο με rapid test. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται περίτρανα,   ότι η Πολιτεία με τις βιαστικές και πρόχειρες αποφάσεις που έλαβε οδηγεί στην στοχευμένη διάλυση  του λιανεμπόριου.

Ο υποχρεωτικός έλεγχος των καταναλωτών είναι αντικειμενικά αδύνατος να υλοποιηθεί από τους συναδέλφους και το μόνο που θα προκαλέσει στην αγορά θα είναι η σύγχυση και η μείωση της αγοραστικής κίνησης,  ανοίγοντας τον δρόμο  για την αύξηση των  ηλεκτρονικών αγορών.

Να διευκρινίσουμε ότι οι έμποροι  δεν είναι αρνητικοί με την λήψη μέτρων προστασίας και κανείς  δεν θέλει να κλείσει το κατάστημά του λόγω ύπαρξης κρουσμάτων. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει από το διάστημα των είκοσι και πλέον μηνών που διαρκεί μέχρι και σήμερα η πανδημία, οι  μικρές επιχειρήσεις της αγοράς έχουν τηρήσει και εξακολουθούν να τηρούν με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας καθιστώντας το λιανικό εμπόριο ασφαλή προορισμό γεγονός που έχει αναγνωριστεί.

Έχει αναγνωριστεί από τους ανθρώπους της αγοράς και όχι από την Κυβέρνηση, η οποία με βάση τα τελευταία μέτρα που έλαβε κάνει  ξεκάθαρα διακρίσεις μεταξύ ενός μικρού εμπορικού καταστήματος και των Σούπερ Μάρκετ, προκαλώντας ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.

Γιατί να μην εφαρμόζονται και στον κλάδο των τροφίμων οι έλεγχοι, εκεί όπου η προσέλευση είναι μεγάλη;

Ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να κάνει  Rapid Test για να ψωνίσει  στο σούπερ Μάρκετ, γιατί σύμφωνα με την απόφαση , το σούπερ μάρκετ πουλάει είδη πρώτης ανάγκης. Η ισχύς αυτού του μέτρου δείχνει πόσο πολύ προσπαθεί η Κυβέρνηση να στηρίξει τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, στα οποία ο καταναλωτής μπορεί να ψωνίσει τα πάντα, από είδη υπόδησης , ένδυσης, είδη οικιακής χρύσης, λευκά είδη και πολλά άλλα που θα μπορούσε να αγοράσει από την αγορά.

Καλούμε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς  του Εμπορικού κόσμου, να καλέσει ΆΜΕΣΑ εκπροσώπους της αγοράς και να συζητήσει μαζί τους  για την ΕΝΕΡΓΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».

 

 

ΚΟΙΝ:

-κ.Κωνσταντίνο Καλλαϊτζίδη

Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Ημαθία

κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη

Δήμαρχο Βέροιας

κ.Γεώργιο Καρανίκα

Πρόεδρο της ΕΣΕΕ

κ. Νεκτάριο Ελμανόγλου

Πρόεδρο Ομοσπονδίας Κεν. Δυτ. Μακεδονίας

Κ. Γεώργιο Μπίκα

Πρόεδρο Επιμελητηρίου Ημαθίας

 

Απάντηση