ΗΜΑΘΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια η Δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου(Βίντεο)

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια η Δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου

Πάρα πολύ σημαντική η σημερινή Επέτειος καθώς γιορτάζονται τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Έθνους μας από τον τουρκικό ζυγό και παρά την κατάσταση με τον κορωνοϊό έγιναν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις χωρίς δυστυχώς την παρέλαση που θα υπενθύμιζε την υπερηφάνεια, την γενναιότητα και το μεγαλείο του ελληνικού λαού.

Με λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε το πρωί της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Θεία λειτουργία Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Δοξολογία για την 25η Μαρτίου.

Εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό μόνο ελάχιστοι πιστοί μπόρεσαν να παρευρεθούν στο εσωτερικού του ναού. Τον δήμο και το σύνολο των δημοτών εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, ο αντιδήμαρχος Δελιόπουλος Στέφανος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητος Μένιος Λιμπεράκης. Την πολιτεία εκπροσώπησε ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης και την Αντιπεριφέρεια ο υπάλληλος κύριος Παπαδόπουλος και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής.

Οι καμπάνες χτύπησαν δυνατά και ψάλθηκε “Τη Υπερμάχω Στρατηγέ” θυμίζοντας το πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένη η θρησκεία με τον Ελληνικό Λαό.

Ο λυκειάρχης του 2ου Λυκείου κύριος Κατσιανίδης εκφώνησε τον ιστορικό χαρακτήρα της σημαντικής ημέρας, θύμισε τα ιστορικά γεγονότα και τόνισε την σημασία της Εθνικής Επετείου για ελευθερία και διεκδίκηση ενός κράτους δικαίου

Έπειτα, ακολούθησε με καμάρι και υπερηφάνεια η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη, τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, από εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας καθώς επίσης και φορέων και συλλόγων.

Δεν ψάλθηκε η επιμνημόσυνη δέηση όπως είθισται να συμβαίνει και ο κόσμος που παραβρέθηκε στο Ηρώω ήταν ελάχιστος εξαιτίας των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας. Επίσης, οι πολιτικοί άρχοντες έψαλλαν με συγκίνηση και δυνατή φωνή τον Εθνικό μας Ύμνο.

Δείτε τις ζωντανές μετάδοσεις που έκανε η κάμερα του ράδιο web tv Avena και στο Facebook στην σελίδα Avena fm 97,7.

 

 

 

 

 

 

https://fb.watch/4s64RLlaGU/

Απάντηση