ΕΛΛΑΔΑΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και τώρα| Ο Γ. Γερόπουλος, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας ενημερώνει για τους κινδύνους πυρκαγιάς και φωτιάς (βίντεο)

Καλεσμένος στην εκπομπή “Εδώ και Τώρα “ με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο Web TV Avena Fm 97,7 ήταν καλεσμένος το βράδυ της Τρίτης 15.12 ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας κ. Γρηγόρης Γερόπουλος.

Σε τοπικό επίπεδο είμαστε καλά ενημερωμένοι αφού εδώ και 10 χρόνια η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας έχει ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία και εργασιακούς χώρους. Αλλωστε, ο κ  Γερόπουλος τονίζει ότι : “Μόνο όταν γνωρίζουμε τους κινδύνους μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. “

Την περίοδο των Χριστουγέννων ο κίνδυνος για φωτιά εξαιτίας βραχυκύκλωσης των καλωδίων που υπάρχουν στα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι μεγάλος,  γι’ αυτό οφείλουμε να έχουμε πιστοποιημένες συσκευές από τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς κανονισμούς. Ακόμη, απαραίτητο είναι, να κανουμε εναν έλεγχο πριν φύγουμε από το σπίτι και να μην αφήνουμε ανοιχτές συσκευές.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος οι πυρκαγιές υγρών καυσίμων δεν σβήνουν με νερό και οι πυροσβεστήρες είναι απαραίτητοι για κάθε σπίτι.

Το τηλέφωνο της πυροσβεστικής είναι 199, όλοι πρέπει να το γνωρίζουμε και να καλέσουμε άμεσα.

Οι πυρκαγιές στα τζάκια έχουν μειωθεί πολύ στον τόπο μας και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καθαρίζουμε τις καμινάδες σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δείτε το βίντεο:

 

Απάντηση