ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στον «1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη», που διοργανώνεται από τον παγκόσμιο οργανισμό υποστήριξης επιχειρηματικότητας, Envolve Entrepreneurship (www.envolveglobal.org), ο οποίος, έπειτα από 8 χρόνια παρουσίας στην ελληνική startup και επιχειρηματική σκηνή, ανοίγει τις πόρτες του στα σχολεία.

Όραμα του οργανισμού Envolve Entrepreneurship είναι η ανάδειξη και η καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, η δράση των οποίων θα ενσωματώνει τις αρχές της υπεύθυνης επένδυσης.

Ως εκ τούτου, στόχος του διαγωνισμού είναι να ενεργοποιήσει μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους.

Στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού, ο οποίος είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και των Δήμων της χώρας, ο Δήμος Βέροιας και το Envolve Entrepreneurship προσκαλούν ομάδες από Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Οι ομάδες των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα υποβάλλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, καταθέτοντας το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) μέσω της ιστοσελίδας https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, λήγει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.

Ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, δήλωσε: «Η ενασχόληση των νέων με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ιδίως στο κομμάτι της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας, προσφέρει πολλά οφέλη. Τα παιδιά θα βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, θα σκεφτούν δημιουργικά, θα ενισχύσουν την συνεργασία και την ευγενή άμιλλα στο πλαίσιο της ομάδας. Αναμένουμε με μεγάλη χαρά τις ιδέες που θα προκύψουν από τους μαθητές του δήμου μας και θα είμαστε κοντά τους για περαιτέρω αξιοποίηση όλων αυτών των προτάσεων.”

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων κα. Συρμούλα Τζήμα – Τόπη ανέφερε σχετικά: «Στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στηρίζουμε το μέλλον των νέων μας, ο πρωτοποριακός συνδυασμός με την αειφόρο ανάπτυξη  θα τους  δώσει άλλη ώθηση, περισσότερες και νέες προοπτικές. Οι μαθητές θα αναζητήσουν διεξόδους επιχειρηματικότητας που σχεδιάζονται και υλοποιούνται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει ανάπτυξη των παραγωγικών δομών της οικονομίας τηρώντας μία ευαίσθητη στάση απέναντι στους φυσικούς πόρους και στα οικολογικά προβλήματα. Οι μαθητές θα έχουν τη ευκαιρία να συνεργαστούν και να παράξουν πάνω σε αυτή την ιδέα. Από τη στιγμή που θα σταλεί το σχετικό υλικό στα σχολεία του Δήμου μας, θα αναμένουμε τις προτάσεις των μαθητών μας για περαιτέρω συζήτηση και αξιοποίηση αυτών»

Τέλος, σημειώνεται ότι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής. Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν έπαθλα από τον οργανισμό Envolve Entrepreneurship και συνεργάτες του, τα οποία θα τις βοηθήσουν να συνεχίσουν την ανάπτυξη της ιδέας τους σε μεγαλύτερη κλίμακα. Η λίστα των βραβείων θα ανακοινωθεί σύντομα και θα ενημερώνεται διαρκώς.

 

 

 

 

Απάντηση