ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρωτοβουλία του «Έρασμου» για την προσωρινή ανακούφιση αστέγων στο κέντρο της Βέροιας

Πρωτοβουλία του «Έρασμου» για την προσωρινή ανακούφιση αστέγων στο κέντρο της Βέροιας
Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» στις ιδρυτικές του γραμμές χάραξης του πολύπλευρου 13ετούς κοινωνικού έργου, αναδεικνύεται καθημερινά στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας την ευρύτερη κοινωνία της Ημαθίας ως καθημερινός αρωγός των εμπερίστατων προσώπων και ευάλωτων ομάδων που χρήζουν άμεσης ή έμμεσης βοήθειας σε επίπεδο φιλοξενίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Η φιλοσοφία των δράσεων μας εστιάζει στην απομείωση της βίας απ’ όπου και αν προέρχεται και όπου και αν ασκείται.
Σε αυτή την προοπτική ο ρόλος μας οφείλει να ενεργοποιείται αντανακλαστικά και αυτενεργά πολλές φορές για την αντιμετώπιση περιστατικών που χρονίζουν, ως κακοφορμισμένες ανοιχτές πληγές σε γειτονιές της πόλης μας ή όπου αλλού, βάσει των αρχών αυτοσυνειδησίας που μας διέπουν, όσον αφορά τη διαφύλαξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Έτσι και με βάσει τα παραπάνω, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη ότι κατόπιν ειδοποιήσεως, η δομή μας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την προσωρινή ανακούφιση άστεγου ζεύγους που διέμενε για πολλές μέρες υπαιθρίως στην πλ. Πλατάνων, με την μεταφορά του σε ξενοδοχείο (Ο Ξενώνας του Συλλόγου μας είναι πλήρης και εξυπηρετεί πρωτίστως περιστατικά ενδοοικογενειακής, έμφυλης βιας που αφορούν κακοποιημένες γυναίκες με τα παιδιά τους κ.ο.κ) και έξοδα διαμονής και σίτισης του Συλλόγου μας, εωσότου διευθετηθεί με ακρίβεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες η οριστική λύση του προβλήματος.

Απάντηση