ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Χρήστος Τσιούντας διευκρινίζει.

Ο Χρήστος Τσιούντας διευκρινίζει.

Κύριε πρόεδρε,
Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησα το λόγο αλλά δεν μου δόθηκε. Δεν διαμαρτύρομαι. Αναγνωρίζω τις δυσκολίες των Δημοτικών Συμβουλίων μέσω τηλεδιάσκεψης, γι’ αυτό όπως και άλλη φορά επεσήμανα, πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα αυτό. Είναι δυνατόν να μπορούν, οι μαθητές Άθμιας και ΄Βθμιας εκπαίδευσης, να αντιμετωπίσουν, να προφυλαχθούν από τον κορονοϊο και να μην μπορούν οι δημοτικοί σύμβουλοι;
Θα ήθελα κ. Πρόεδρε να αναφερθώ στα εξής:
Να ανακαλέσω τη φράση που είπα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο «Από τον συγγενή Ά βαθμού, κοινοτάρχη επί πολλά χρόνια», που αφορούσε συγγενή της κ. Μπατσαρά. Δεν υπήρχε καμία μομφή για το συγγεκριμένο συγγενή, αλλά αφού από όλα όσα ειπώθηκαν την ενόχλησε αυτό, δεν έχω λόγο να μην το ανακαλέσω εφόσον μου το ζήτησε.
α) Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο αποχέτευση Τριλόφου και μίλησε για θετική εξέλιξη.
β) Παλαιότερα ο κ. Δήμαρχος με ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή σε συνεργάτη του δήμου, να ανοιχτεί φάκελος για το έργο φράγμα Τριλόφου. Παρόμοια έργα των άλλων κοινοτήτων και της πόλης Βέροιας, έπρεπε να εμπεριέχονται στις προγραμματικές δηλώσεις των δύο συνεργαζόμενων δημοτικών ομάδων τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι οποίες δεν έγιναν αν και προτάθηκαν από μένα στην παράταξή μου. Σημειώνω ότι στην προεκλογική μου ομιλία τον Μάιο του 2019 στον Τρίλοφο είπα ότι: Ο σπουδαιότερος λόγος που συμμετέχω για όγδοη τετραετία στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι για να συμβάλω στην υλοποίηση αυτών των δύο έργων.
γ) Ο αντιδήμαρχος κ. Ασλάνογλου, πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής με πρότεινε και εκλέχτηκα αντιπρόεδρος αυτής. Είμαι βέβαιος ότι είχε και τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου. Σήμερα και μετά την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη, έχω πάψει να είμαι μέλος της οικονομικής επιτροπής. Πρέπει να πω ότι η συνεργασία μου τον ένα χρόνο, με τον πρόεδρο και τα άλλα μέλη της επιτροπής ήταν άριστη.
Για τα παραπάνω α,β,γ θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο.
Ακόμη θέλω να ενημερώσω το σώμα και τους δημότες, ότι τον ένα χρόνο συνδιοίκησης του Δήμου ψήφισα όλα τα θέματα που προτείνονταν. Αυτό είχε ειπωθεί και ήταν πρότασή μου στην ομάδα, ότι δηλαδή ως συνδιοίκηση, πρέπει να ψηφίζονται τα θέματα από όλα τα μέλη των δύο συνεργαζόμενων παρατάξεων, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά, πριν συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη, θα συζητούνται και θα συμφωνούνται και από τις δύο δημοτικές ομάδες. Αυτό το έκανα γνωστό και στην κοινή σύσκεψη των δύο δημοτικών ομάδων.
Με την παραπάνω διευκρίνιση, πιστεύω ότι λύνεται και η απορία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αν είναι δηλαδή η παράταξη Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη αξιωματική αντιπολίτευση ή διοίκηση του δήμου.
Ευχαριστώ
Τσιούντας Χρήστος
δ.σ. Δήμου Βέροιας

 

 

Απάντηση