ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παραιτήθηκε ο Θέμης Σιδηρόπουλος από πρόεδρος της Φιλοζωικής οργάνωσης<<Φιλαδέσποτοι>>

Παραιτήθηκε ο Θέμης Σιδηρόπουλος από πρόεδρος της Φιλοζωικής οργάνωσης<<Φιλαδέσποτοι>>

Φίλες και φίλοι, αγαπημένοι μου συμπολίτες, πριν ένα χρόνο ανέλαβα ως πρόεδρος της Φιλοζωικής οργάνωσης <<Φιλαδέσποτοι>>. Ξεκίνησα έχοντας πραγματική αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας αλλά και με κύριο μέλημά μου να αποσυμφορηθεί ο τόπος από τις αγέλες των ζώων, ώστε να υπάρξει μια ομαλότητα στην κοινωνική ζωή.

Προσπάθησα με ειλικρίνεια, με δεξιότητα, με κάθε γνωστική δραστηριότητα ενημέρωσης, με πράξεις επιλογής και προτίμησης να επιτύχω τον στόχο μου. Ωστόσο, σήμερα, και επειδή τα έργα έχουν μεγαλύτερη αξία από τις ενέργειες και τις προτιμήσεις μας, παραιτούμαι από την θέση αυτή, αφού η διαχείριση των αδέσποτων είναι σε αδιέξοδο. Φυσικά είναι τελείως αδιάφορη η ενέργεια της παραίτησής μου για τους πολλούς συνδημότες μας.

Πράγματι, δεν αγαπάτε οι περισσότεροι τα ζώα, δεν μας αγκαλιάσατε, δεν υπήρξε καμία αρωγή και μάλιστα κάποιοι είσαστε και εχθρικοί μαζί μας. Ως σύλλογος επιδιώξαμε η προσπάθειά μας να μην είναι κενή περιεχομένου, μάταια όμως, δεν μπορέσατε να συλλάβετε την προσπάθειά μας.

Αποτελεί θέμα έρευνας αν κάθε ενήμερος πολίτης αυτού του Δήμου και σε ποιο βαθμό ασχολείται με τα υποκείμενα προβλήματα. Εσείς λοιπόν, οι πολίτες με ρητορική στα καφενεία για όλα τα κακώς κείμενα, σκέφτεστε ιδιοτελώς και εκτίθεστε με τις προτιμήσεις σας. Αφήσατε χώρο στην πολιτική σε πρόσωπα δίχως όραμα, τάχα δημιουργούς, που ως γνωστόν βλάπτουν και καταστρέφουν. Με τέτοιο σκεπτικό να μην είστε ευχαριστημένοι, για να είστε σωστοί κριτές πρέπει να κάνετε τα σωστά πράγματα.

Παραιτούμαι λοιπόν, διότι, η ωφέλεια των ενεργειών μου και η ενασχόλησή μου με προβλήματα, βρίσκεται σε ζωτική σχέση με το αποτέλεσμα και είναι μέρος του χαρακτήρα μου. Λογικοί κανόνες, γνώση της πραγματικότητας και εξαιρετικά ωφέλιμη προσωπική θέση. Οι παρατηρήσεις αυτές έχουν σχέση μαζί σας, όμως σε ότι έχει σχέση με την παρούσα Δημοτική αρχή, ο πλούτος των λέξεων δεν αρκεί για την εικόνα της.

Δήμαρχος και λοιποί άρχοντες, κανείς τους δεν συνεργάστηκε. Ραφιναρισμένοι στοχαστές της πολιτικής, ταυτίζονται με την <<καλή ζωή>>, δεν νοιάζονται σοβαρά με τα προβλήματα. Έχοντας συνείδηση της άγνοιάς τους, χωρίς την απαιτούμενη αντίληψη για το καλό, χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο και νόημα ο λόγος τους. Όλα αυτά είναι <<γνωστά σε μας>>, <<γνωστά σε σας>>, <<γνωστά γενικά>>. Πορευτείτε λοιπόν με τα γνωστά, με τα σκουπίδια και άλλα τινά προβλήματα. Δείχνοντας την προτίμησή σας σε πρόσωπα χωρίς όραμα και προοπτική, υπονομεύεται το μέλλον αυτού του τόπου. Ταυτιστείτε με την έλλειψη και την αδικία των διοικούντων. Οριοθετείστε το μέλλον των παιδιών σας. Με τον τρόπο αυτό, η τιμωρία σας, πράγματι θα είναι ένα είδος θεραπείας.

Πραγματικά κάνετε ό,τι και οι άρρωστοι, ακούνε με προσοχή τους γιατρούς, δεν εκτελούν όμως καμία από τις εντολές τους. Όπως λοιπόν και εκείνοι δεν θα ανακτήσουν τη σωματική τους υγεία με μια τέτοιου είδους <<θεραπεία>>, έτσι και εσείς δίκαια θα έχετε τους πολιτικούς που σας αναλογούν, ζώντας σε μια άθλια καθημερινότητα.

Ωστόσο να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την τιμή που μου έκανε και όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες για την άψογη συνεργασία μας. Χαίρομαι που γνώρισα όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες και ηρωίδες. Αυτούς που μάχονται καθημερινά ανιδιοτελώς για το κοινό καλό, σιτίζουν και περιθάλπουν σε περίπτωση αρρώστιας, με στοργή και αγάπη, τα αδέσποτα ζώα. Παραμένω ένα απλό μέλος του συλλόγου και με το λόγο και το έργο μου, θα είμαι αρωγός στην προσπάθειά τους. Ευχαριστώ!

Υ.Γ.

Η μπάλα πλέον στις κερκίδες του Δημαρχιακού μεγάρου. Κύριε Δήμαρχε, δεν θελήσατε συνεργασία, μας αποκλείσατε με ευθύνη σας. Δική σας η συνέχεια. Νομικά, ηθικά και θεσμικά για το πρόβλημα των αδέσποτων, είστε απολύτως ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ εσείς !!!

Ευθύμιος Α. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αξιωματικός ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

Απάντηση