ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μελίνα Μερκούρη: Αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου Αλεξάνδρειας

Μελίνα Μερκούρη: Αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου Αλεξάνδρειας

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους τιμά την Μελίνα Μερκούρη – Δείτε βίντεο

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη και εικοσιπέντε χρόνια από τον θάνατό της. Σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς της ηθοποιού διεθνούς κύρους, της άοκνης αγωνίστριας της ελευθερίας, της μάχιμης πολιτικού, της μακροβιότερης υπουργού Πολιτισμού,  το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ανακηρύξει το 2020 ως «Έτος Μελίνας Μερκούρη».

Ως φόρος τιμής στο πρόσωπό της, η Λέσχη «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο οπτικοακουστικό αφιέρωμα, το οποίο θα προβληθεί στο πλαίσιο της νέας θεματικής «Focus on women»- ταινίες που σχετίζονται με το γυναικείο φύλο, η οποία εντάσσεται φέτος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, που θα πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα 27-30 Αυγούστου.

Επιδίωξη του Φεστιβάλ ήταν να επιτευχθεί μια ανοιχτή, ανεξάρτητη ματιά στη διεθνή κινηματογραφία η οποία περισσότερο αναζητά τα νέα ρεύματα παρά τα ακολουθεί. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν πενήντα τρεις (53) ταινίες από τις περίπου 600 που αιτήθηκαν συμμετοχής. Πρόκειται για ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, αλλά και κινουμένου σχεδίου από είκοσι τέσσερις χώρες (24), πολλές από τις οποίες θα κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Δείτε το πρόγραμμα  του Φεστιβάλ ΕΔΩ

Απάντηση