ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νίκος Κουτσογιάννης: Μας έδωσε τρεις έμμισθες θέσεις, χωρίς εμείς να ζητήσουμε τίποτε…

Νίκος Κουτσογιάννης: Μας έδωσε τρεις έμμισθες θέσεις, χωρίς εμείς να ζητήσουμε τίποτε…

Ένα περίεργο παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ώρες στη Νάουσα,γύρω από το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο ομάδων Καρανικόλα και Κουτσογιάννη. 

Στη συνέντευξη που έδωσε ο κ Κουτσογιάννης 

Ανέφερε ότι ο “Κοινός Τόπος” προσήλθε στον διάλογο με μόνη “απαίτηση” την συγγραφή πολιτικού κειμένου συνεργασίας των δύο ομάδων, που θα περιείχε τις “κόκκινες γραμμές” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Δηλαδή θα περιείχε τα σημεία που συμφωνούν και θέτουν προς υλοποίηση και τα θέματα εκείνα στα οποία διαφωνούν και προφανώς δεν θα υπήρχε δυνατότητα σύμπλευσης.

Ανέφερε επίσης ότι υπήρξε από πλευράς του Δημάρχου η πρόταση να δοθούν στον “Κοινό Τόπο” για τρεις έμμισθες θέσεις, χωρίς αυτό να έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο από τον “Κοινό Τόπο”.

Ανέφερε τέλος ότι ο Δήμαρχος ήταν ειλικρινής όταν έθετε τα θέματα αυτά, αλλά η ομάδα του αντιδρά και για τον λόγο αυτό τον κάλεσε στην πρώτη συνεδρίαση να αποτολμήσει την σύμπλευση αγνοώντας τους διαμαρτυρόμενους, για το καλό του τόπου, εν όψει δύσκολων μηνών που ακολουθούν.

Το περιβάλλον του Δημάρχου Καρανικόλα έχει διαφορετική τοποθέτηση για το θέμα, ακυρώνοντας βασικά σημεία της τοποθέτησης Κουτσογιάννη.

Αναφέρει ότι υπήρξε βέβαια  διάλογος για την αποτύπωση των κοινών στόχων σε κείμενο συνεργασίας, αλλά η  πτέρυγα Κουτσογιάννη ζητούσε τη συγγραφή αναλυτικού “μνημονίου συνεργασίας”, με άρθρα(!) και ασφυκτικές δεσμεύσεις, που δεν μπορούσαν να σταθούν σε μια ειλικρινή συνεργασία. Υπήρχε δηλαδή μια γραφειοκρατική αντίληψη για την συνεργασία από την πλευρά του “Κοινού Τόπου”, η οποία δεν ήταν στο κλίμα…
αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συμπόρευσης. Η πλευρά του Δημάρχου Καρανικόλα πρότεινε τη συγγραφή των κοινών στόχων με σαφήνεια, αλλά και βαθμούς ελευθερίας, καθότι προέκρινε την ελεύθερη συνεύρεση πολιτών και όχι την υποχρεωτικότητα ενός “μνημονίου”.

Αρνείται κάθετα και είναι σημείο σοβαρής τριβής, ότι ο Δήμαρχος πρότεινε θέσεις έμμισθες! Μάλιστα ισχυρίζονται ότι το θέμα ετέθη από τον  κ Κουτσογιάννη, και το σχετικό αίτημα απορρίφτηκε άμεσα,  με την λογική της συνεργασίας χωρίς συμμετοχή στη διοίκηση σίγουρα για την πρώτη φάση του Σεπτέμβρη και την επανεκτίμηση του θέματος όταν η συνεργασία θα είχε προχωρήσει και η συμμετοχή θα ήταν λογικό επακόλουθο απολύτως φυσιολογικό και πάλι χωρίς δέσμευση θετικής στάσης. Δηλαδή το θέμα μετατέθηκε για συζήτηση μετά από έναν τουλάχιστον χρόνο από σήμερα και όταν δεν θα γεννούσε σκέψεις περί οικονομικών συναλλαγών, γεγονός που θα προσέβαλλε αμφότερους τους μετέχοντες.

Νομίζω ότι μετά την τοποθέτηση Κουτσογιάννη, έχει τεράστιο ενδιαφέρον η δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Καρανικόλα την οποία και περιμένουμε. Εν αναμονή

Από prasino-mili.blogspot.com

Απάντηση