ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Για την ενδοοικογενειακή βία μίλησε στην web tv avena 97.7 η επιστημονική ομάδα του συλλόγου ”ΕΡΑΣΜΟΣ” (βίντεο)

Για την ενδοοικογενειακή βία μίλησε στην web tv avena 97.7 η επιστημονική ομάδα του συλλόγου ”ΕΡΑΣΜΟΣ” (βίντεο)

Tις ψυχολόγους Μαρία Ασλανίδου, Ευμορφία Μήτσιου, την κοινωνική λειτουργό Λαζαρίδου Ολυμπία και τον υπεύθυνο τύπου Χαλάτση Κωνσταντίνο, του συλλόγου κοινωνικής παρέμβασης ”ΕΡΑΣΜΟΣ” φιλοξένησε το πρωί της Τρίτης 16/6 η εκπομπή πρωινές ματιές της web tv avena 97,7.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκαν στις δράσεις του συλλόγου από την ημέρα ίδρυσης του και στην προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της επιστημονικής ομάδας του συλλόγου να αναδειχθεί το φαινόμενο της βίας, με κύριο στόχο και σκοπό την πρόληψη του.

Αναφέρθηκαν ακόμη στα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας, που έχουν καταγγελθεί και επελήφθη ο σύλλογος, με κύριους αποδέκτες τις γυναίκες και τα παιδιά.Βέβαια το φαινόμενο αυτό αγγίζει και τους άντρες οι οποίοι τις περισσότερες φορές το εισπράττουν σε λεκτική μορφή.

Tέλος προέτρεψαν τον οποιοδήποτε που δέχεται την οποία μορφής ενδοοικογενειακής βίας να το καταγγείλει στο σύλλογο.Τηλ. 23310 74 073

Ποίος είναι ο σύλλογος.

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», ιδρύθηκε το 2007 και λειτουργεί ως πιστοποιημένος φορέας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.  Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών και κοινωνικών αντιλήψεων, όλων των κοινωνικών ομάδων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και κυρίως απευθύνεται σε άτομα που έχουν υποστεί κάθε μορφής βία και σε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν άμεση ανάγκη. Διαθέτει ξενώνα βραχυχρόνιας φιλοξενίας και πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης (βιωματικά σεμινάρια, σχολές γονέων και ομάδα ελεύθερης συζήτησης και έκφρασης με την Τρίτη ηλικία) στην πόλη της Βέροιας, της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας.

Απάντηση