ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σκληρή κριτική από τον Θέμη Σιδηροπούλου στην Διοίκηση της αστυνομίας, βουλευτές και Δήμαρχο Αλεξάνδρειας.(βίντεο)

Σκληρή κριτική από τον Θέμη Σιδηροπούλου στην Διοίκηση της αστυνομίας, βουλευτές και Δήμαρχο Αλεξάνδρειας.

Δεν είναι θέμα έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, η ελλιπής αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας.Είναι θέμα οργάνωσης,σχεδιασμού και απόφασης,τόσο από την πλευρά του διοικητή του Α.Τ. Αλεξάνδρειας, όσο και του αστυνομικού διευθυντή του νόμου.Είπε ο Θέμης Σιδηρόπουλος πρώην διοικητής του Α.Τ. Αλεξάνδρειας και Πλατέος, στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 1/6 στην εκπομπή ”Πρωινές Ματιές” της web tv avena 97,7.

Αφορμή της συνέντευξης η πρόσφατη κλοπή σε κοσμηματοπωλείο της Αλεξάνδρειας

Μία συνέντευξη στην οποία ο πρώην διοικητής δεν διστάζει να πει την άποψή του και να αναφερθεί ονομαστικά σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Μία συνέντευξη την οποία πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τα ανώτερα κλιμάκια της αστυνομίας,  η πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά και του σώματος αυτού.

Είπε λοιπόν.

Ο Διοικητής πρέπει να είναι 24 ώρες το 24ωρο έξω στο πεζοδρόμιο. Δεν περιμένεις από τον απλό αστυνομικό να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.Ο αστυφύλακας είναι έρμαιο της κατάστασης, πρέπει να τον θωρακίσεις, να τον προστατέψεις και να τον καθοδηγήσεις.

Οι ανώτεροι αξιωματικοί προσέχουν περισσότερο τις δημόσιες σχέσεις και την εικόνα τους, θέλουν να τα έχουν καλά με τους βουλευτές και τους πολιτικούς για να παραμένουν στις θέσεις τους.

Αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους να φεύγουν.Εάν θέλουν να γίνουν παπάδες να ασχοληθούν με την ιερατική.Πρέπει λοιπόν ”η παπάς παπάς η ζευγάς ζευγάς”.

Ο Διοικητής πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή και να αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας.

Τους διοικητές του Α.Τ. και της ασφάλειας  Αλεξάνδρειας η κοινωνία δεν τους γνωρίζει.

Η διοίκηση πρέπει να μάθει να απαιτεί, θα πρέπει να χτυπά το χέρι πάνω στο τραπέζι.

Για τους κατώτερους αστυνομικούς είπε ότι θα πρέπει να σέβονται τα χρήματα που παίρνουν, διότι στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με 18 και 20 ευρώ.Στην υπηρεσία τους δε θα πρέπει να πηγαίνουν ευπαρουσίαστοι, ατσαλάκωτοι, ξυρισμένοι και σε καμία περίπτωση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σκληρή κριτική έκανε και προς το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, για την φράση  ”Έκαστος εφ’ ω ετάχθη” που είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε την Παρασκευή στη Web TV  avena 97.7 .Λέγοντας ότι ο δήμαρχος έχει θεσμική υποχρέωση να χτυπά το χέρι στο τραπέζι και να απαιτεί την ασφάλεια των πολιτών.Ο δήμαρχος δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, εκλέχθηκε από τον λαό για να προασπίζεται τα συμφέροντα του.

Με έκπληξη τον άκουσα να λέει ότι πέντε χρόνια σχεδίαζε Κι έρχεσαι τώρα για να υλοποιήσεις?Μου χάλασες δηλαδή εμένα και των συμπολιτών μου 5 χρόνια από τη ζωή μας σχεδιάζοντας?

Ασχολίαστο δεν άφησε και το θέμα των αστυνομικών που υπηρετούν σε βουλευτικά γραφεία και του νομού Ημαθίας,λέγοντας.

Γιατί κύριοι βουλευτές κρατάτε από τρεις-τέσσερις αστυνομικούς και δεν τους αφήνετε στις υπηρεσίες τους.Τι φοβάστε?

Για την οργανωτικότητα και το ζήλο που δείχνουν οι αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στις κινητοποιήσεις του κόσμου, είπε ότι και ο ίδιος διαφωνεί με αυτήν την λογική  και ανέφερε ένα παράδειγμα που βίωσε ο ίδιος.

Όταν προσποιούμενος τον χρήστη ναρκωτικών  ανακάλυψε τους εμπόρους και το σπίτι που γινόταν η διακίνηση των ουσιών,ζήτησε αστυνομικές δυνάμεις για να συλλάβουν τους εμπόρους.Του αρνήθηκαν διότι εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούσαν τους αγρότες που βρισκόταν στην Εγνατία οδό διαμαρτυρόμενοι.

Τέλος για τον αστυνομικό διευθυντή του νομού κ.Κούγκα είπε.

Τον θεωρώ έναν ικανό αξιωματικό, όμως θα πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.Κι ο νοών νοεί τω 

Απάντηση